Μουσική για εγκύους: Πώς επηρεάζει το έμβρυο και πώς τη μέλλουσα μαμά

Πώς η μουσική βοηθά την έγκυο να διαχειριστεί το άγχος της και να δεθεί με το αγέννητο μωρό της.

Μουσική για εγκύους: Πώς επηρεάζει το έμβρυο και πώς τη μέλλουσα μαμά

Το στρες και το άγχος είναι κοινά κατά την εγκυμοσύνη και αποδεικνύεται ότι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των μητέρων και των βρεφών.

Έρευνα του 2017 πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της μουσικής στη μείωση των επιπέδων άγχους των εγκύων.

Έξι βάσεις δεδομένων ερευνήθηκαν χρησιμοποιώντας βασικούς όρους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, το ψυχολογικό άγχος και τη μουσική. Τα κριτήρια ένταξης ήταν τυχαία ελεγχόμενα και αξιολόγησαν την επίδραση της μουσικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετρώντας τα επίπεδα ψυχολογικού στρες. Πραγματοποιήθηκαν μετα-αναλύσεις για την εκτίμηση του άγχους και της μείωσής του μετά από την ακρόαση μουσικής.

Από τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών υπήρξαν ενδείξεις που έδειξαν ότι η μουσική μπορεί να μειώσει το άγχος κατά την εγκυμοσύνη.

Πώς και γιατί το παιδί αντιδρά στη μουσική που ακούει μέσα στη μήτρα

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το έμβρυο μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή της μητέρας του, τη μητρική του γλώσσα, και ακόμη να αρχίσει να θυμάται μοτίβα λέξεων. Είναι λογικό λοιπόν, τον ίδιο αντίκτυπο να έχει και η μουσική στο αγέννητο μωρό.

moysiki gia egkuous 1

Μουσικοθεραπεία για να αντιμετωπιστεί το άγχος στην εγκυμοσύνη

Αυτό το είδος θεραπείας βελτιώνει την ποιότητα της εγκυμοσύνης και της γέννησης, επειδή μειώνει το επίπεδο άγχους της μητέρας καθώς και το νεογνικό στρες. Η μουσικοθεραπεία εξαλείφει επίσης τον πόνο κατά τις συστολές και τη γέννηση. Από θεραπευτική άποψη, η μέλλουσα μαμά εμπλέκεται πολύ περισσότερο στις τρεις θεμελιώδεις περιοχές της εγκυμοσύνης της: φυσικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις.

Το μωρό θα θυμάται τις μελωδίες που άκουσε στη μήτρα, και αυτές με τη σειρά τους θα τονώσουν το νευρικό του άξονα. Η μουσική θα ενισχύσει επίσης την ενεργό κίνηση των άκρων βελτιώνοντας έτσι την πρόσληψη οξυγόνου. Αυτές οι κινήσεις βοηθούν την έγκυο να χαλαρώσει και να δεθεί ακόμη περισσότερο με το αγέννητο μωρό της.

Η μουσική λειτουργεί ως διαδραστικός νευροδιαβιβαστής που επηρεάζει το κυτταρικό σύστημα του εμβρύου. Αυτό θα υπενθυμίζει στο μωρό τις ευχάριστες εμπειρίες που έζησε ενώ ήταν στη μήτρα.

Μουσική για εγκύους





πηγές: bmcpsychiatry.biomedcentral.com / aptaclub.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved