Εγκυμοσύνη και διατροφή: 9 οφέλη του αχλαδιού στην εγκυμοσύνη

Τι προσφέρει το αχλάδι στη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;

Εγκυμοσύνη και διατροφή: 9 οφέλη του αχλαδιού στην εγκυμοσύνη

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία της εγκύου και του εμβρύου. Είναι αυτή που εξασφαλίζει την πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό της μέλλουσα μαμάς και κατά συνέπεια για την υγιή ανάπτυξη του μωρού μέσα στη μήτρα.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι must. Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και προσφέρουν στη μέλλουσα μαμά και το μωρό βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Το αχλάδι, είναι ένα αγαπημένο φρούτο που μπορούμε να βρούμε κάθε εποχή. Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή του για την έγκυο;

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τα αχλάδια είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά εποχιακές γρίπες και κρυολογήματα . Ένα αχλάδι περιλαμβάνει 10mg βιταμίνης C, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 11% της ποσότητας που ενδείκνυται για ημερήσια πρόσληψη.

axladia stin egkimosini 1

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα

Τα αχλάδια, όπως όλα τα φρούτα, είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας που είναι και ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Πολλή ενέργεια, λίγες θερμίδες

Ένα αχλάδι έχει μόλις 100 θερμίδες. Ωστόσο, καταναλώνοντας ένα αχλάδι την ημέρα, θα παρατηρήσετε ότι και χορταίνει και παράλληλα δίνει ενέργεια.

Κάνει καλό στην καρδιά

Περίπου 100 γραμμάτια αχλαδιού περιέχουν 116 mg κάλιο, το οποίο είναι αναγκαίο για την υγεία και την καλή λειτουργία της καρδιάς, τόσο της μαμάς, όσο και του εμβρύου.

axladia stin egkimosini 2

Διώχνει τις τοξίνες

H υψηλή ποσότητα τανινών που υπάρχουν στα φρούτα, βοηθά στην αποτελεσματική αφαίρεση όλων των επικίνδυνων τοξινών από τον οργανισμό.

Δυναμώνει τα κόκαλα και κάνει καλό στα δόντια

Ένα αχλάδι περιέχει περίπου 16mg ασβεστίου, το οποίο είναι αναγκαίο για την υγεία των οστών και των δοντιών.

Φτιάχνει τη διάθεση

Και όμως, το αχλάδι θεωρείται ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Ιδιαίτερα λοιπόν την περίοδο της εγκυμοσύνης που οι ορμόνες της μέλλουσας μαμά αλλάζουν, συμβάλει στην αντιμετώπιση του στρες και των σκαμπανεβασμάτων της διάθεσης.

Καταπολεμά τις ναυτίες

Η ναυτία είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και το αχλάδι ένα από τα κατάλληλα φρούτα για να την αντιμετωπίσετε.

Ελαχιστοποιεί το πρήξιμο

Το αχλάδι κάνει τα νεφρά να εκκρίνουν περισσότερο νεφρό, ελαχιστοποιώντας έτσι το πρήξιμο που είναι ιδιαίτερα συχνό όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved