Εγκυμοσύνη: Τι να φάτε και τι να αποφύγετε στο γιορτινό τραπέζι (pics)

"Είμαι έγκυος! Τι μπορώ να φάω στο γιορτινό τραπέζι;"

Εγκυμοσύνη: Τι να φάτε και τι να αποφύγετε στο γιορτινό τραπέζι (pics)

Η εγκυμοσύνη είναι η ομορφότερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, πόσο μάλλον όταν αυτή η περίοδος συμπίπτει με γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όπως όλους τους μήνες έτσι και τώρα δεν πρέπει να προσέξει στη διατροφή της, κάτι που δεν πρόσεχε και πριν. Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η διατροφή τους παρέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για να αναπτυχθεί και να αυξηθεί σωστά το μωρό τους.

Για μια υγιή εγκυμοσύνη, η διατροφή της μητέρας πρέπει να είναι ισορροπημένη και θρεπτική - αυτό περιλαμβάνει τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους ενώ θα πρέπει να καταναλώνει μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων.

giortino trapezi egkuos 7

Σίγουρα η περίοδος των γιορτών για τις εγκύους κρύβει αρκετούς πειρασμούς όσον αφορά στην κατανάλωση γλυκών και φαγητού, όμως φέτος που τα οικογενειακά τραπέζια δεν θα είναι πολλά και οι αφορμές για ένα γλυκό λιγότερες, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και να αποφύγετε καθετί απαγορευμένο.

Να θυμάστε, παρά τη διαφορετικότητα των φετινών γιορτών, να περάσετε όμορφα, χαλαρά και πάνω από όλα να γεμίσετε με υπέροχες αναμνήσεις! Διανύετε την ομορφότερη περίοδο της ζωής σας… και πρέπει να τη ζήσετε.

Τι πρέπει να τρώει και τι να αποφύγει λοιπόν μια έγκυος στο γιορτινό τραπέζι; Δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved