Εξάντληση στην εγκυμοσύνη: Πώς θα την αντιμετωπίσετε;

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τη συνεχή κόπωση στην εγκυμοσύνη;

Εξάντληση στην εγκυμοσύνη: Πώς θα την αντιμετωπίσετε;

Η μόνιμη κούραση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, ιδίως στο πρώτο τρίμηνο. Ακόμα και μετά από έναν καλό ύπνο, είναι πιθανό να νιώθετε ότι θέλετε απλώς να ξαπλώσετε ή να κάτσετε στον καναπέ χωρίς να έχετε διάθεση να κάνετε το οτιδήποτε.

Αίτια έντονης κούρασης στην εγκυμοσύνη

Η έντονη κούραση είναι πιο συνήθης τους πρώτους μήνες λόγω των αλλαγών που γίνονται στο σώμα για να μπορεί να φιλοξενήσει το έμβρυο στη μήτρα. Οι ορμόνες αλλάζουν, η ροή του αίματος αυξάνεται, όπως και οι ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο, κάνοντας έτσι την αναιμία πιο επικίνδυνη.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο σύμπτωμα, ίσως μάλιστα και ένα από τα πρώτα που θα σας κάνει να υποψιαστείτε την εγκυμοσύνη σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε την έντονη κόπωση στην εγκυμοσύνη;

Άσκηση
Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για την μέλλουσα μαμά. Μπορεί να σας τονώσει και να ανεβάσει τη διάθεσή σας. Προτιμήστε ελαφριάς μορφής άσκηση, όπως το περπάτημα ή το τέντωμα, αφού βέβαια πρώτα έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας. Η yoga και ο διαλογισμός επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν.

Καλός ύπνος
Προσπαθήστε να κοιμάστε ανά διαστήματα και καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός αυτό το διάστημα για εσάς και το μωρό σας.

Ισορροπημένη διατροφή
Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω την περίοδο της εγκυμοσύνης. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ σημαντικό είναι μέσω των τροφών που καταναλώνετε, να διατηρήσετε την ενέργειά σας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Νερό
Η κατανάλωση νερού καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας σας μειώνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ενεργητική και με καλύτερη διάθεση.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved