Δίδυμη κύηση: Πόσες παραπάνω θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε την ημέρα;

Πόσες θερμίδες την ημέρα πρέπει να καταναλώνετε εάν είστε έγκυος σε δίδυμα;

Δίδυμη κύηση: Πόσες παραπάνω θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε την ημέρα;

Η εγκυμοσύνη είναι πολύ ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα. Σαφώς υπάρχουν τα δυσάρεστα συμπτώματα όπως είναι οι ζαλάδες, οι καούρες, οι κράμπες κ.α., όμως υπάρχουν και οφέλη όπως ότι μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις.

Η αλήθεια είναι ότι η διατροφή στην εγκυμοσύνη χρειάζεται προσοχή. Ναι, μπορείτε να φάτε κάτι που σας "μύρισε" ή που λιγουρευτήκατε, συνολικά όμως η διατροφή την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας πρέπει να είναι προσεγμένη και να εμπεριέχει υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας.

Το πόσο βάρος θα πάρει μία μέλλουσα μητέρα στην εγκυμοσύνη ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικού, καλό είναι να μην πάρετε πάνω από 12-16 κιλά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Τι ισχύει στην περίπτωση της δίδυμης κύησης;

Στην δίδυμη κύηση, οι ανάγκες του οργανισμού αυξάνονται, ίσως όμως όχι όσο νομίζετε.

Σύμφωνα με το webmd.com, οι παραπάνω θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε την ημέρα ανέρχονται σε 600. Συνεπώς, εάν υποθέσουμε ότι οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει μία γυναίκα ημερησίως κυμαίνονται από 1.800 μέχρι 2.400 ανάλογα με το ύψος, το σωματότυπο κ.α., στην δίδυμη κύηση θα πρέπει να καταναλώνετε συνολικά 2.400 - 3.000 θερμίδες.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι σε θέματα διατροφής να συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας ο οποίος γνωρίζει ακριβώς το ιατρικό ιστορικό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved