Εγκυμοσύνη: Εννέα σούπερ τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Ποια είναι τα super food που συμβάλλουν θετικά στην υγεία της εγκύου και την ανάπτυξη του μωρού;

Εγκυμοσύνη: Εννέα σούπερ τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Η ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του εμβρύου και θα βοηθήσει εσάς να παραμείνετε υγιής και να αντιμετωπίσετε συμπτώματα όπως οι πόνοι και η εξάντληση.

Ως σούπερ τροφές έχουν χαρακτηριστεί τροφές από διάφορες κατηγορίες τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί, που είναι πλούσια σε ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά. Ποια είναι λοιπόν τα super foods που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας αυτήν την περίοδο;

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Α και C, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ, θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός λόγος για να εντάξετε το σπανάκι στη διατροφή σας αυτούς τους μήνες είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο για να προλάβετε την αναιμία που είναι αρκετά συνήθης στις μέλλουσες μαμάδες.

Μπανάνες
Η μπανάνα είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής. Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κούραση που συνεπάγεται η εγκυμοσύνη σας.

Καρότο
Το καρότο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη των οστών του μωρού σας. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό καθώς είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και καλά λιπαρά.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικοί για ένα χορταστικό και παράλληλα υγιεινό σνακ. Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο και η κατανάλωσή τους ωφελεί την ανάπτυξη του εμβρύου.

Μπρόκολο
Ένα λαχανικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Επίσης, το μπρόκολο βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τον σίδηρο και είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους που είναι τόσο πολύτιμο.

Βρώμη
Η βρώμη θα σας δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε και επιπλέον συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Πορτοκάλι
Τον χειμώνα τα πορτοκάλια έχουν την τιμητική τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, τα κάνει πολύτιμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Αυγά
Τα αυγά έχουν λίγες θερμίδες, πρωτεΐνες και συμβάλλουν θετικά στην εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού.

Πηγή: babyboxco.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved