Τίλιο στη εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Μπορεί η έγκυος να πίνει τίλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να χαλαρώσει;

Τίλιο στη εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Το τίλιο είναι αφέψημα που προέρχεται από τα άνθη και τα φύλλα της Φλαμουριάς. Είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες κατά του άγχους και της αϋπνίας.

Το βότανο χρησιμοποιήθηκε κατά το Μεσαίωνα για την αντιμετώπιση σημαντικών ιατρικών προβλημάτων ενώ ακόμα και σήμερα ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, της ακράτειας, της αϋπνίας, του άγχους.

Εγκυμοσύνη και τίλιο

Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι το τίλιο είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη ή κατά το θηλασμό. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας πριν αποφασίσετε να πιείτε τίλιο.Σύμφωνα με το babycenter.com, το φούσκωμα, ο μετεωρισμός, η καούρα και η δυσκοιλιότητα είναι συμπτώματα κοινά κατά την εγκυμοσύνη. Και παρότι το τίλιο βοηθά σημαντικά στην ανακούφιση αυτών, οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί. Καθώς τα λουλούδια της φλαμουριάς περιέχουν φαρνεζόλη, η οποία είναι αντισπασμωδική και ηρεμιστική, ενδέχεται το ρόφημα να προκαλέσει συστολές κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Βότανα στην εγκυμοσύνη

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τη χρήση βοτάνων χωρίς να συμβουλεύονται τον γιατρό τους καθώς κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη τους.

Μερικοί από τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση βοτάνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:

  • Αποβολή
  • Πρόωρος τοκετός
  • Τραυματισμός του εμβρύου

Τα βότανα μπορεί να προκαλέσουν και αρκετούς άλλους κινδύνους στην υγεία της εγκύου και του εμβρύου, οι οποίοι παραμένουν ασαφείς εξαιτίας της έλλειψης επιστημονικών δεδομένων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved