Πότε να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα;

Πότε να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα;

Πώς "δουλεύει" το τεστ εγκυμοσύνης

Πότε να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα;

Για πολλές γυναίκες, η απόφαση για το πότε πρέπει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι αγχωτική. Στις μισές περιπτώσεις το άγχος εμφανίζεται επειδή θέλει να είναι έγκυος μια γυναίκα και στις άλλες μισές επειδή δεν θέλει να είναι έγκυος.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό μια γυναίκα να κάνει το τεστ την κατάλληλη στιγμή για να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα να λάβει μια ακριβή απάντηση. Πότε λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει μια γυναίκα το τεστ εγκυμοσύνης; Πάμε να δούμε παρακάτω τον καλύτερο χρόνο.

Όλες εσείς που ανησυχείτε ότι μπορεί να είστε έγκυες (αλλά δεν θέλετε) επειδή έχει καθυστερήσει η περίοδός σας ή νομίζετε ότι έχετε συμπτώματα εγκυμοσύνης ίσως να σκέφτεστε να κάνετε το τεστ. Ίσως πάλι αυτό που σας κάνει να αγχώνεστε να είναι και εκείνη η μέρα που ξεχάσατε να πάρετε τα αντισυλληπτικά σας ή η άλλη μέρα που δεν χρησιμοποιήσατε προφυλάξεις.

test egkimosinis 2d

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν, ίσως να περνάτε ολόκληρες δύο με τρεις εβδομάδες σκεπτόμενη για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάτε στην τουαλέτα να κάνετε το τεστ. Μήπως να περιμένετε να δείτε αν θα έχετε καθυστέρηση; Ποια ώρα μέσα στην ημέρα είναι η καλύτερη;

Είτε λοιπόν ελπίζετε για ένα αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα στο τεστ εγκυμοσύνης, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν πρέπει να κάνετε σχετικά σύντομα το τεστ. Δυστυχώς, κάνοντας νωρίς το τεστ εγκυμοσύνης ίσως να σας δείξει αρνητικό αποτέλεσμα, ακόμη και αν είστε σε ενδιαφέρουσα.

Πώς θα αποφασίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Πότε έχει σημασία να κάνετε το τεστ για να πάρετε ένα έγκυρο αποτέλεσμα;

test egkimosinis 4

Η καλύτερη στιγμή μέσα στον κύκλο μιας γυναίκας για να κάνει το τεστ εγκυμοσύνης

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, είναι μόλις έχετε καθυστέρηση περιόδου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν λανθασμένο αποτέλεσμα. Αν λοιπόν δεν κρατάτε ημερολόγιο γονιμότητας, ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να το κάνετε.

Αν ο κύκλος σας είναι ασταθής ή δεν υπολογίζετε ποτέ τις ημέρες του κύκλου σας, μην κάνετε το τεστ μέχρι να περάσουν αρκετές ημέρες από την τελευταία μέρα που είχατε περίοδο. Για παράδειγμα, αν ο κύκλος σας κυμαίνεται από την 30η μέχρι την 36η μέρα η καλύτερη στιγμή για να κάνετε το τεστ είναι από την 37η ημέρα και μετά.

Η καλύτερη ώρα μέρα στην ημέρα για να κάνει μια γυναίκα το τεστ εγκυμοσύνης

Η ώρα της ημέρας που μια γυναίκα θα κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης έχει σημασία σε κάποιο βαθμό. Για παράδειγμα είναι πιο πιθανό να έχετε ένα ακριβές αποτέλεσμα αν κάνετε το τεστ νωρίς το πρωί. Αυτό συμβαίνει ειδικά αν κάνετε το τεστ ακόμη και αν η περίοδός σας έχει καθυστερήσει μόνο δύο μέρες.

Τα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι λειτουργούν ανιχνεύοντας την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη ορμόνη (hCG) στα ούρα σας. Αν δεν σηκωθείτε τη νύχτα για να κατουρήσετε (ή πίνετε νερό όλη τη νύχτα), τα ούρα σας είναι πιο συγκεντρωμένα το πρωί όταν ξυπνάτε. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι η ποσότητα της χοριακής ορμόνης hCG είναι λίγο υψηλότερη και έτσι είναι πιο πιθανό να έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα εάν είστε έγκυος.

test egkimosinis 2

Πότε το σώμα σας "μαρτυρά" ότι είστε έγκυος

Κάποιες γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν το τεστ όταν παρατηρούν αλλαγές στο σώμα τους όπως:

  • πρησμένο στήθος
  • κράμπες
  • ροζ υγρά στο εσώρουχό τους
  • ευαισθησία στην οσμή
  • πρωινή ναυτία

Πώς λειτουργούν τα τεστ εγκυμοσύνης;

Αν γνωρίζετε πώς λειτουργούν αυτά τα τεστ, ίσως σας βοηθήσει πότε να τα χρησιμοποιήσετε.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω τα τεστ αυτά ανιχνεύουν την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη ορμόνη (hCG) στα ούρα σας. Κάποια τεστ επίσης ανιχνεύουν και την υπεργλυκοσυλιωµένη γοναδοτροπίνη hCG (H-hCG). Το κανονική χοριακή γοναδοτροπίνη παράγεται μόνο μετά από την εμφύτευση του εμβρύου στο ενδομήτριο ενώ η υπεργλυκοσυλιωµένη γοναδοτροπίνη αρχίζει να απελευθερώνεται νωρίτερα, κάποια στιγμή μετά τη γονιμοποίηση του εμβρύου.

Ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι δεν μπορεί να μετρήσει την ακριβή ποσότητα ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης ορμόνης στα ούρα σας. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να ανιχνεύσει εάν υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό.

Τα ποσοστά της υπεργλυκοσυλιωµένης γοναδοτροπίνης στη γυναίκα είναι συνήθως υψηλότερα από της χοριακής γοναδοτροπίνης. Αν ένα τεστ εγκυμοσύνης είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει την υπεργλυκοσυλιωµένη γοναδοτροπίνη και όχι μόνο την χοριακή γοναδοτροπίνη είναι πιο πιθανό να λάβετε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης αρκετά νωρίς.

test egkimosinis 3

Πότε να κάνετε την αιματολογική εξέταση της Β- Χοριακής Γοναδοτροπίνης

Η Β -χοριακή γοναδοτροπίνη είναι μια αιματολογική εξέταση, που στόχο έχει να προσδιορίσει τα επίπεδα της β-χοριακής γοναφοτροπίνης (β-hCG) στο αίμα. H β-hCG είναι ορμόνη που παράγεται από κάποια κύτταρα που ονομάζονται τροφοβλάστες. Τα κύτταρα αυτά φυσιολογικά σχηματίζουν τον πλακούντα, ενώ στηρίζουν και τρέφουν το έμβρυο.

Η αιματολογική εξέταση μπορεί να γίνει σχετικά νωρίς (περίπου 7 μέρες μετά τη σύλληψη) και εκτός από την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης, μπορεί να σας δώσει σε αριθμούς τα επίπεδα της ορμόνης στο αίμα σας.

Εν κατακλείδι να θυμάστε ότι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης είναι μια με δύο μέρες μετά την πιθανή ημερομηνία περιόδου και τις πρωινέ ώρες. Αν όμως ανησυχείτε και αγχώνεστε, θέλοντας να μάθετε πιο νωρίς τα αποτελέσματα δεν έχετε παρά να κάνετε την αιματολογική εξέταση.

Τέλος να φροντίστε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για το θετικό αποτέλεσμα, αν δεν θέλατε να είστε έγκυος και για το αρνητικό αποτέλεσμα, αν λαχταρούσατε να δείτε την πολυπόθητη θετική ροζ γραμμή.

πηγή: verywellfamily.com

Διαβάστε επίσης

Αγόρι ή κορίτσι; Μπορούν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης να δώσουν την απάντηση;

DIY τεστ εγκυμοσύνης με λευκαντικό: Πώς λειτουργεί

Wellbeing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι: Πόσο αξιόπιστο είναι;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γιατί τα μωρό δεν ρεύεται - Πιθανοί λόγοι και χρήσιμες συμβουλές

Γιατί τα μωρό δεν ρεύεται - Πιθανοί λόγοι και χρήσιμες συμβουλές

Ρέψιμο μωρού: Χρήσιμα tips για να το βοηθήσετε να ρευτεί. 
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Χρήση αντηλιακού στα μωρά: Όλα όσα πρέπει να  γνωρίζετε

Χρήση αντηλιακού στα μωρά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από ποια ηλικία πρέπει να βάζετε στο μωρό αντηλιακό, πώς να επιλέξετε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Καλοκαιρινές οικογενειακές παραδόσεις για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Καλοκαιρινές οικογενειακές παραδόσεις για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Χαρούμενες οικογενειακές καλοκαιρινές παραδόσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε με τα παιδιά σας.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Διακοπές με την Έλενα (στην εφηβεία)…

Διακοπές με την Έλενα (στην εφηβεία)…

Διακοπές με μια κόρη στην εφηβεία!
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved