Τα μωρά κλαίνε μέσα στη μήτρα;

Πώς αντιδρά το μωρό μέσα στη μήτρα;

Τα μωρά κλαίνε μέσα στη μήτρα;

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν το μωρό τους να αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα και συχνά αναρωτιούνται τι μπορεί να κάνει μέσα σε αυτή. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι πιπιλίζουν το δάχτυλό τους και ότι μπορούν να καταπιούν.

Πώς τα μωρά ανταποκρίνονται στη μήτρα

Οι ερευνητές άρχισαν να είναι περίεργοι για το πώς τα μωρά αποκρίνονται στη μήτρα όταν παρατήρησαν ότι σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση, δείχνουν προτίμηση στη φωνή της μητέρας τους. Γνωρίζουμε ότι τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν και να ανταποκρίνονται στον κόσμο ενώ βρίσκονται ακόμα στη μήτρα. Μια 2015 μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι το πιο μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ανταποκρίθηκε ένα μωρό μέσα στην μήτρα ήταν όταν μετρούσε 16 εβδομάδες, πριν καν αναπτυχθούν τα αυτιά του. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το να μιλάς και να αγγίζεις την κοιλιά επηρέασε άμεσα το έμβρυο καθώς κινείται και κλοτσάει περισσότερο.

Επίσης τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν για τον κόσμο έξω από τη μήτρα ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα. Αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως σε ήχους, στην κίνηση της μητέρας, στο φως. Τρομάζουν, μετακινούνται, ουρούν, κάνουν τούμπα. Φαίνεταιό ότι θα ήταν δύσκολο να πει κανείς εάν ένα μωρό κλαίει πραγματικά στη μήτρα λόγω του αμνιακού υγρού και το γεγονός ότι ένα μωρό στη μήτρα μπορεί να μην έχει πολλά για να παραπονεθεί.

klaiei to moro sti mitra

Κλαίνε τα μωρά στη μήτραή όχι;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι ναι, τα μωρά κλαίνε στη μήτρα. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι σε ποιο βαθμό, γιατί προφανώς, το κλάμα δεν είναι το ίδιο μέσα στη μήτρα. Μελέτη του 2004 συνέκρινε τις συμπεριφορές ενός μωρού εντός και εκτός μήτρας και διαπίστωσε ότι είναι:

  • Ξύπνιο
  • Σε ενεργή κατάσταση
  • Κλαίει
  • Ήσυχο στον ύπνο
  • Ήσυχο όταν δεν κοιμάται

Από αυτές τις πέντε καταστάσεις μόνο οι πρώτες τέσσερις εκτιμάται ότι συμβαίνουν και μέσα στη μήτρα. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ενδείξεις συμπεριφοράς κλάματος σε τουλάχιστον 10 άλλα μωρά.

Η μελέτη ήταν πρωτοποριακή επειδή παρείχε τα πρώτα βίντεο που αποδεικνύουν ότι ένα μωρό "κλαίει" στη μήτρα. Επίσης άλλαξε τον τρόπο σκέψης των ερευνητών σχετικά με τη συμπεριφορά του εμβρύου, τη δραστηριότητα και την ανάπτυξη.

Πότε τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε στη μήτρα;

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι τα μωρά αναπτύσσουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να κλαίνε μέχρι την κύηση των 20 εβδομάδων.
Επίσης, επειδή τα μωρά γεννιούνται συχνά πρόωρα, ήδη από τις 24 εβδομάδες, μπορούν να παράγουν ήχους κλάματος και να ανταποκριθούν στο θόρυβο του περιβάλλοντος τους.

Πηγή:verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved