Έγκυες με COVID-19 συνήθως αποκτούν υγιή μωρά σύμφωνα με έρευνα

Έρευνα έδειξε ότι τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νόσησαν με κορονοϊό στην εγκυμοσύνη τους γεννιούνται υγιή.

Έγκυες με COVID-19 συνήθως αποκτούν υγιή μωρά σύμφωνα με έρευνα

Τι συμβαίνει με το έμβρυο αν το τεστ κορονοϊού βγει θετικό κατά τη διάρκεια που μια γυναίκα είναι έγκυος;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εδώ και αρκετούς μήνες ήταν αβέβαιη, αφήνοντας τις μέλλουσες μαμάδες να αγωνιούν για την εγκυμοσύνη τους και το μωρό τους.

Ωστόσο οι οικογένειες που περιμένουν να αποκτήσουν ένα μωρό μπορούν να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης καθώς πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, έδειξε ότι τα περισσότερα έμβρυα που γεννιούνται από μητέρες που νόσησαν από COVID-19 είναι υγιή από τη στιγμή που έχουν κλείσει την 6η έως την 8η εβδομάδα ζωής τους.

Το journal Clinical Infectious Diseases δημοσίευσε την πρώτη αναφορά από τις Η.Π.Α. που εξέτασε τα αποτελέσματα της υγείας των βρεφών που γεννήθηκαν από μητέρες με COVID-19.

Μελετητές παρακολούθησαν 263 βρέφη από όλη τη χώρα των οποίων οι μητέρες συμμετέχουν στο μητρώο αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης κορονοϊού. Μια μελέτη που ακόμη συνεχίζεται και επικεντρώνεται σε έγκυες γυναίκες που είτε είναι θετικές στον COVID-19 ή υπάρχουν υποψίες ότι έχουν τον ιό.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από αυτές τις μητέρες μέσω τηλεφώνου, e-mail και γραπτού μηνύματος κατά την εγγραφή τους στη μελέτη, αμέσως μετά τον τοκετό τους, καθώς και για 6 έως 8 εβδομάδες μετά τη γέννηση των παιδιών τους. Επιβεβαίωσαν επίσης ορισμένες από τις πληροφορίες που έδωσαν αυτές οι μητέρες μέσω των αποτελεσμάτων του τεστ SARS-CoV-2 και των ιατρικών αρχείων των βρεφών.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι μόνο δύο από τα βρέφη της έρευνας (1,1%) που γεννήθηκαν από μητέρες με COVID-19 ήταν θετικά στον κορονοϊο. Το ένα μωρό δεν είχε προβλήματα υγείας και το δεύτερο γεννήθηκε πολύ πρόωρα και είχε ήπια προβλήματα υγείας (π.χ. αναιμία).

πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved