Χαμομήλι στην εγκυμοσύνη: Ποια τα οφέλη και πόσο μπορείτε να πίνετε

To χαμομήλι είναι από τα βότανα με πολλά οφέλη για την υγεία.

Χαμομήλι στην εγκυμοσύνη: Ποια τα οφέλη και πόσο μπορείτε να πίνετε

To χαμομήλι είναι από τα βότανα με πολλά οφέλη για την υγεία.Το άρωμα και η επίδρασή του στο σώμα το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα αφεψήματα. Είναι ευεργετικό όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή έχει παρενέργειες;

Το αφέψημα χαμομηλιού θα μπορούσε να είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη αν το πίνετε με μέτρο. Δεν υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα των βοτάνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Ωστόσο, περιλαμβάνεται στην κατηγορία «γενικά ασφαλές» (GRAS) από τον αμερικανικό FDA των ΗΠΑ.

Πόσο τσάι μπορείτε να πίνετε στην εγκυμοσύνη

Περιορίστε την κατανάλωση χαμομηλιού σε ένα φλιτζάνι την ημέρα.Εάν θέλετε να πίνετε πολλές φορές τη μέρα, διαιρέστε το ένα φλιτζάνι σε πολλαπλές μερίδες και πιείτε το μέσα στην ημέρα ή αραιώστε το περιεχόμενο προσθέτοντας περισσότερο νερό.

xamimili gkimosini

Οφέλη από την κατανάλωση χαμομηλιού

Ανακουφίζει από τη δυσπεψία και την πρωινή αδιαθεσία

Η αντιφλεγμονώδης φύση του χαμομηλιού βοηθά στην ανακούφιση των προβλημάτων πέψης όπως η δυσκοιλιότητα, τα αέρια και το φούσκωμα. Το άρωμα των φρούτων και η γοητευτική του γεύση απαλύνουν επίσης τη ναυτία και την πρωινή αδιαθεσία.

Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου

Πίνοντας ένα φλιτζάνι χαμομήλι πριν τον ύπνο καταπραΰνει τα νεύρα σας και σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα. Η καταπραϋντική φύση του βοτάνου αντιμετωπίζει την αϋπνία.

Ενισχύει την ανοσία

Το χαμομήλι βελτιώνει την ανοσία και έτσι βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Αν έχετε ένα ελαφρύ πυρετό και μια ρινική καταρροή, θα σας βοηθούσε ένα φλιτζάνι ζεστό χαμομήλι.

Καταπραΰνει τον μυϊκό πόνο

Το χαμομήλι ανακουφίζει τους μυϊκούς πόνους και τους σπασμούς που σχετίζονται με γαστρεντερικές φλεγμονώδεις διαταραχές. Αυξάνει τα επίπεδα γλυκίνης στο σώμα για να προσφέρει χαλάρωση στους μύες και τα νεύρα.

Προστατεύει από καρκίνους και καρδιακές παθήσεις

Το χαμομήλι περιέχει πολυφαινόλες που προστατεύουν την καρδιά σας και αποτρέπουν οποιεσδήποτε ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved