Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη: Τέσσερα tips για να την αντιμετωπίσετε

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη;

Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη: Τέσσερα tips για να την αντιμετωπίσετε

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα στην εγκυμοσύνης και αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά εμφανιζόμενη γαστρεντερική διαταραχή στις μέλλουσες μαμάδες. Τα αίτια για την εμφάνισή της ποικίλουν και δεν σχετίζονται μόνο με τη διατροφή, αλλά και με τις ορμόνες.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη ακολουθώντας μερικά απλά tips στην καθημερινότητά σας.

Πίνετε περισσότερο νερό

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική για όλους, πόσο μάλλον για τη μέλλουσα μητέρα. Απλά και μόνο πίνοντας αρκετό νερό, θα συμβάλλετε στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μέσα από τις τροφές που καταναλώνετε καθημερινά προσλαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία τη δική σας, αλλά και του μωρού σας. Για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητα, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Εντάξτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας

Η άσκηση είναι γνωστό ότι συμβάλλει θετικά στην κινητικότητα του εντέρου. Επιπλέον, η γυμναστική στην εγκυμοσύνη έχει και άλλα οφέλη για την έγκυο, όπως η ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και η προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό. Δείτε εδώ ασκήσεις γυμναστική που μπορείτε να κάνετε ανάλογα με το τρίμηνο κύηση που διανύετε.

Ελέγξτε τους δείκτες του ασβεστίου σας

Το ασβέστιο βρίσκεται σε πληθώρα τροφών, κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η υπερβολική πρόσληψη του ασβεστίου ενδέχεται να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και ίσως χρειαστεί να μειώσετε την πρόσληψή του.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved