Τι πρέπει να γνωρίζετε αν περιμένετε δεύτερο παιδί

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ πρώτης και δεύτερης εγκυμοσύνης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν περιμένετε δεύτερο παιδί

Συνήθως οι μητέρες που περιμένουν δεύτερο παιδί είναι πιο ήρεμες σε σχέση με την πρώτη τους εγκυμοσύνη αφού έχουν τη σχετική εμπειρία.

Όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν περνούν από το μυαλό τους όπως πιθανόν και από το δικό σας. Ποια είναι αυτά;

Δεν υπάρχει τέλεια στιγμή

Δεν υπάρχει η τέλεια στιγμή για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού. Ανεξάρτητα όμως από το πότε θα το αποφασίσετε, θα επικρατεί στο σπίτι μια «τρέλα» και η καθημερινότητά σας θα είναι τελείως διαφορετική.

Δεν θα έχετε τον έλεγχο

Παρόλο που μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να συλλάβετε το πρώτο σας παιδί (ή το αντίθετο), αυτό μπορεί να μη συμβεί με το δεύτερο. Ο προγραμματισμός είναι καλός όμως δεν σημαίνει ότι θα πάνε όλα βάσει σχεδίου.

Η δεύτερη εγκυμοσύνη σας δεν θα είναι σαν την πρώτη

Όταν είστε έγκυος στο πρώτο παιδί, έχετε το χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη ο χρόνος είναι δυσεύρετος καθώς έχετε ένα μικρό παιδί να φροντίσετε

Δεν μπορείτε να προδιαγράψετε την αντίδραση του πρώτο σας παιδιού

Ακόμα και αν το έχετε προετοιμάσει μήνες ότι θα αποκτήσει αδελφάκι, δεν ξέρετε ποια θα είναι η αντίδρασή του όταν το νεογέννητο μωρό έρθει σπίτι. Το μόνο σίγουρο ότι με τον καιρό θα αγαπήσει το αδελφάκι του και θα απολαμβάνει το ρόλο του μεγαλύτερου /ης αδελφού /ής.

Θα νιώθετε διαφορετικά

Μπορεί στην πρώτη εγκυμοσύνη να είχατε όλα τα συμπτώματα , ναυτία, εμετούς, πόνους, αδιαθεσία, δεν σημαίνει όμως ότι θα συμβεί και στη δεύτερη. Ακριβώς όπως δύο παιδιά δεν είναι όμοια, έτσι και οι δύο εγκυμοσύνες διαφέρουν μεταξύ του

Θα υπάρξουν στιγμές που θα φρικάρετε

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης σας θα υπάρξουν στιγμές που θα αναρωτηθείτε αν ήταν καλή ιδέα ένα δεύτερο παιδί. Δεν είναι κάτι … ανησυχητικό.Συμβαίνει όταν είστε κουρασμένη, όταν οι ορμόνες χτυπούν κόκκινες, όταν δεν προλαβαίνετε τις δουλειές του σπιτιού.

Πηγή: parents.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved