Εγκυμοσύνη και ύπνος: Πόσες ώρες μπορείτε να κοιμάστε ανάσκελα;

Είναι ασφαλές να κοιμάστε ανάσκελα στην εγκυμοσύνη και πόσες ώρες μπορείτε να παραμείνετε σε αυτήν την στάση;

Εγκυμοσύνη και ύπνος: Πόσες ώρες μπορείτε να κοιμάστε ανάσκελα;

Τα πονάκια, η κοιλιά που ολοένα και μεγαλώνει, ο πόνος στην πλάτη, οι καούρες και η συχνοουρία είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν τον ύπνο την περίοδο της εγκυμοσύνης, μία όχι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο, ο καλός και ο επαρκής ύπνος το διάστημα αυτό είναι σημαντικός, τόσο για τη μέλλουσα μαμά, όσο και για το έμβρυο.

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου στην εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στάση ύπνου την ιδιαίτερη αυτή περίοδο είναι στο πλάι και μάλιστα στην αριστερή πλευρά, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος τόσο της μέλλουσας μητέρας, όσο και του εμβρύου.

«Εξασφαλίζει ότι δεν συμπιέζετε την κατώτερη κοίλη φλέβα, η οποία μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος στον πλακούντα», λέει η γιατρός LeBlanc.

Μπορεί η έγκυος να κοιμάται ανάσκελα;

Όσο κι αν σας ανακουφίζει η συγκεκριμένη στάση, κυρίως λόγω του πόνου στην πλάτη που όσο πλησιάζετε στο τοκετό θα επιδεινώνεται, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε να κοιμάστε ανάσκελα, ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο παρελθόν, ο ύπνος στη συγκεκριμένη στάση αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Επιπλέον, ενδέχεται να προκαλέσει ζαλάδες, αιμορροΐδες και δυσκοιλιότητα.

Πόσες ώρες μπορείτε να κοιμάστε ανάσκελα στην εγκυμοσύνη;

Αυτό είναι κάτι που θα σας το πει το ίδιο σας το σώμα. Όσο μεγαλώνει η μήτρα και η κοιλιά, η συγκεκριμένη στάση δεν θα σας βολεύει για πάρα πολλή ώρα.

Όσο κοιμάστε, μπορεί ασυναίσθητα να γυρίσετε από το πλάι, ανάσκελα, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κοιμάστε καλύτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης;

  • Καταναλώνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα και λιγότερο πριν κοιμηθείτε. Έτσι θα παραμείνετε ενυδατωμένη και παράλληλα θα αποφύγετε τη συχνοουρία τις βραδινές ώρες.
  • Εάν δυσκολεύεστε να βολευτείτε, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια εγκυμοσύνης.
  • Αποφύγετε τα καυτερά φαγητά που ενδέχεται να επιδεινώσουν τις καούρες.
  • Ακούστε χαλαρωτική μουσική πριν κοιμηθείτε. Θα σας ηρεμήσει και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
  • Κάντε ένα χλιαρό ντουζ πριν ξαπλώσετε. Θα βοηθήσει τους μυς σας να χαλαρώσουν και να κοιμηθείτε πιο εύκολα.
  • Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας κάνει λίγο μασάζ.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved