Τζίντζερ στη διατροφή της εγκύου: Ποια τα οφέλη;

Ποια είναι τα οφέλη του τζίντζερ για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;

Τζίντζερ στη διατροφή της εγκύου: Ποια τα οφέλη;

Το τζίντζερ ή αλλιώς η πιπερόριζα έχει χαρακτηριστική γεύση, το καταναλώνουμε ωμό ή και μαγειρεμένο και είναι γνωστό για την θρεπτική του αξία και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Το συγκεκριμένο φυτό θεωρείται πολύ ωφέλιμο και για την μέλλουσα μαμά που την περίοδο της εγκυμοσύνης πρέπει να τρέφεται σωστά και να προσλαμβάνει καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Ποια είναι τα οφέλη του τζίντζερ την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Καταπολεμά τις πρωινές ναυτίες

Οι πρωινές ναυτίες είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες. Το τζίντζερ συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους κι ένα ποτήρι νερό με τζίντζερ θα διαπιστώσετε κι εσείς ότι μπορεί να κάνει θαύματα.

Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Το τζίντζερ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας και στο έμβρυο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η κατανάλωση του τζίντζερ θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και θα σας προστατεύσει από ιώσεις και κρυολογήματα.

Καταπολεμά τις καούρες

Οι καούρες είναι ένα ακόμα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε ένα ποτήρι τσάι με τζίντζερ, μία φέτα λεμόνι και λίγο μέλι ανάμεσα στα γεύματά σας και θα δείτε διαφορά.

Χαλαρώνει του μύες

Ο πόνος στην πλάτη και τα πρησμένα πόδια είναι σύνηθες φαινόμενο την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το τζίντζερ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα σας ανακουφίσει από τους πόνους.

Αντιμετωπίζει τα φουσκώματα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η πέψη επιβραδύνεται για να επιτρέψει στο μωρό να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε βαριά και αρκετά πρησμένη. Δοκιμάστε ένα ποτήρι νερό με τζίντζερ πριν τον ύπνο και θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved