Πονόκοιλος στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποια τα αίτια του πονόκοιλου στην εγκυμοσύνη και πώς θα τον αντιμετωπίσετε;

Πονόκοιλος στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο πονόκοιλος είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και τα αίτια, ποικίλουν ανά τρίμηνο.

Ο πονόκοιλος στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο κύησης, πολλές γυναίκες υποφέρουν από πονόκοιλους. Ο πόνος στην κοιλιά σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, συνδέεται με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα για να φιλοξενήσει το έμβρυο τους επόμενους μήνες. Επίσης, ενδέχεται να προκαλείται από τη δυσκοιλιότητα ή τη δυσπεψία που σας προκαλούν συγκεκριμένες τροφές. Εάν ωστόσο ο πόνος είναι σε ένα σημείο, οξύς και συνοδεύεται από ναυτία και αιμορραγία, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Ο πονόκοιλος στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Σε αυτό το στάδιο της κύησης, οι πιθανότητες αποβολής έχουν μειωθεί αρκετά και ο πονόκοιλος δεν είναι ανησυχητικός, παρά μόνο εάν συνοδεύεται από αιμορραγία. Στο δεύτερο τρίμηνο, ο πονόκοιλος οφείλεται στο διαρκές μεγάλωμα της μήτρας και στη δυσκοιλιότητες που προκαλείται από τις αλλαγές στο σώμα.

Ο πονόκοιλος στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Αν εξαιρέσουμε τις ψευτοωδίνες, ο πονόκοιλος σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα. Οι συσπάσεις είναι ένδειξη πρόωρου τοκετού. Εάν ο πόνος στην κοιλιά είναι έντονος και συνοδεύεται από πόνο χαμηλά στην πλάτη και συσπάσεις, καλέστε άμεσα τον γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πονόκοιλο στην εγκυμοσύνη;

  • Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Η άσκηση, με μέτρο φυσικά πάντα, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα και θα διευκολύνει την κίνηση του εντέρου
  • Φροντίστε να ξεκουράζεστε επαρκώς
  • Πίνετε πολύ νερό και γενικά υγρά
  • Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως λαχανικά και φρούτα.
  • Κάντε μικρά και συχνά γεύματα

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved