Τεστ εγκυμοσύνης με ξίδι: Είναι ή όχι αξιόπιστο;

Εσείς θα το δοκιμάζατε;

Τεστ εγκυμοσύνης με ξίδι: Είναι ή όχι αξιόπιστο;

Αρκετές γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν στο σπίτι ένα DIY τεστ εγκυμοσύνης προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι έγκυες.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές προτάσεις για σπιτικά τεστ, και εμείς κατά καιρούς σας έχουμε παρουσιάσει αρκετά από αυτά, όπως με μαγειρική σόδα, οδοντόκρεμα ή ζάχαρη.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο τεστ εγκυμοσύνης με ξίδι που είναι επίσης δημοφιλές. Όταν το διαυγές ξίδι αναμιγνύεται με τα ούρα της γυναίκας, αλλάζει χρώμα κι αυτό αποτελεί για αρκετούς απόδειξη για μια πιθανή ή όχι εγκυμοσύνη.

Τι είδους ξίδι πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Στα περισσότερα καταστήματα, θα βρείτε διάφρρους τύποι ξιδιού (λευκό, ξίδι μήλου, κ.ο.κ.). Επειδή ο μόνος δείκτης στο τεστ εγκυμοσύνης ξιδιού είναι η αλλαγή χρώματος , χρησιμοποιείται συνήθως το λευκό ξίδι.

Πώς γίνεται το τεστ εγκυμοσύνης με το ξίδι

Η HCG παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η ορμόνη αντιδρά με το ξίδι, το οποίο είναι ένα οξύ. Επομένως, το διάλυμα αλλάζει χρώμα μετά από λίγα λεπτά. Τα επίπεδα HCG είναι υψηλότερα στα πρωινά ούρα, οπότε συνιστάται για όσες το δοκιμάσουν να το κάνουν το πρωί.
Η διεξαγωγή ενός τεστ εγκυμοσύνης με ξίδι είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο αποστειρωμένα δοχεία, λευκό αποσταγμένο ξίδι και ένα δείγμα των πρωινών ούρων. Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία είναι εντελώς καθαρά και αποστειρωμένα καθώς οι μικρές ποσότητες ξένων βακτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η διαδικασία

  • Συλλέξτε τα πρώτα ούρα σας σε αποστειρωμένο δοχείο.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο καθαρό ξίδι στο δεύτερο δοχείο.
  • Ανακατέψτε τα ούρα σας στο ξίδι.
  • Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη για λίγα λεπτά.
  • Τώρα, περιμένετε περίπου 5 λεπτά για να δείτε αν υπάρχει αλλαγή χρώματος. Εάν το μείγμα αλλάξει χρώμα, είστε έγκυος. Εάν το μείγμα δεν αλλάξει χρώμα, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν είστε έγκυος.

Είναι αξιόπιστο το τεστ με το ξίδι;

Όχι, ένα τεστ εγκυμοσύνης με ξίδι δεν είναι ακριβές, ούτε είναι ένας αξιόπιστος τρόπος επιβεβαίωσης της εγκυμοσύνης. Δεν υπάρχουν επίσης στοιχεία που να δείχνουν ότι το ξίδι μπορεί να ανιχνεύσει την ορμόνη της εγκυμοσύνης στα ούρα μιας γυναίκας. Τα ούρα περιέχουν ουρικό οξύ, ανεξάρτητα από το εάν είστε έγκυος ή όχι.

Τα σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης δεν έχουν επιστημονική βάση. Καμία έρευνα δεν δείχνει ότι είναι ακριβείς μέθοδοι για την ανίχνευση της εγκυμοσύνης. Βασίζονται μόνο σε εμπειρικά στοιχεία.

Όταν πρόκειται για ένα θέμα τόσο σοβαρό, θα πρέπει να κάνετε ένα από τα τεστ εγκυμοσύνης που υπάρχουν στο εμπόριο. Επίσης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας υποδείξει τις εξετάσεις που πιθανόν θα πρέπει να υποβληθείτε.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved