Ακμή στην εγκυμοσύνη: Φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Τι είναι η ακμή στην εγκυμοσύνη, γιατί εμφανίζεται και τι μπορείτε να κάνετε;

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Η ακμή είναι μία ασθένεια του δέρματος που οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία. Το 85% των περιπτώσεων με ακμή είναι έφηβοι, ωστόσο το πρόβλημα αυτό μπορεί να συνεχιστεί και κατά την ενηληκίωση.

Η ακμή πολλές φορές κάνει την εμφάνισή της και στην εγκυμοσύνη, λόγω των αλλαγών στις ορμόνες που βιώνει η έγκυος. Μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τους πρώτους μήνες, είναι όμως πιο έντονη στο τρίτο και τελευταίο τρίμηνο. Οι γυναίκες που είχαν εμφανίσει ακμή και κατά την εφηβική τους ηλικία ή κάποια στιγμή σαν ενήλικες, είναι πιο πιθανό να επανεμφανίσουν ακμή και στην εγκυμοσύνη.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακμή φυσικά;

Τρώτε υγιεινά

Η διατροφή επηρεάζει και την επιδερμίδα και οι τροφές πλούσιες σε ζάχαρη ή κακά λιπαρά, ενδέχεται να επιδεινώσουν την ακμή. Βάλτε στη διατροφή σας πολλά φρούτα και λαχανικά που έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητα για εσάς και το έμβρυο.

Καταναλώνετε πολύ νερό

Η ξηρή επιδερμίδα είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης για αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνετε πολύ νερό στην καθημερινότητά σας.

Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη Β2

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β2 μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες εκκρίσεις ελαίου στο δέρμα. Συμπεριλάβετε στη τρόφιμα πλούσια σε Β2 όπως σπανάκι, σπαράγγια, αυγά, γιαούρτι και αμύγδαλα.

Αποφύγετε το μακιγιάζ

Το make up και τα άλλα καλλυντικά ενδέχεται να επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας και να επιδεινώσουν το πρόβλημα ακμής.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved