Αυπνία στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε;

Είστε έγκυος και δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Δείτε γιατί και τι μπορείτε να κάνετε. 

Αυπνία στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε;

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Όσο υπέροχο όμως κι αν είναι να βλέπετε μέρα με τη μέρα την κοιλιά σας να φουσκώνει και το μωρό να μεγαλώνει μέσα σε αυτήν, τους εννέα αυτούς μήνες, δεν είναι όμως όλα ρόδινα, καθώς κάποια συμπτώματα ίσως σας ταλαιπωρήσουν αρκετά.

Ένα από αυτά είναι και η αυπνία στην εγκυμοσύνη. Είναι σημαντικό την περίοδο αυτή να κοιμάστε καλά και να ξεκουράζεστε, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένη. Όταν όμως έρθει η ώρα του ύπνου, όχι μόνο δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, αλλά πολύ ξυπνάτε και πολύ εύκολα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αίτια της αυπνίας στην εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με έρευνες, 8 στις 10 γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Η φουσκωμένη κοιλιά, οι κράμπες στα πόδια, η συχνοουρία και το άγχος που πιθανόν να έχετε όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού, είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύστε να κοιμηθείτε.

Τι μπορείτε να κάνετε

Χαλαρώστε πριν ξαπλώσετε
Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, πιείτε ένα χαμομήλι, ακούστε χαλαρωτική μουσική, ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας κάνει χαλαρωτικό μασάζ ή κάντε οτιδήποτε άλλο σας χαλαρώνει.

Αποφύγετε να φάτε βαριά πριν ξαπλώσετε
Προτιμήστε να φάτε το βραδινό σας τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν ξαπλώσετε και επιλέξετε φαγητά που δεν είναι βαριά.

Η σωστή θερμοκρασία
Φροντίστε ώστε το υπνοδωμάτιό σας έχει την κατάλληλη θερμοκρασία που θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved