Εικόνες που δείχνουν τη γενναιότητα των μαμάδων που γεννούν με καισαρική

Και οι γυναίκες που γεννούν με καισαρική τομή κρύβουν απίστευτη δύναμη μέσα τους!

Μαργαρίτα Νικολάου
Εικόνες που δείχνουν τη γενναιότητα των μαμάδων που γεννούν με καισαρική

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών, αυτές που γεννούν με φυσιολογικό τοκετό και εκείνες που γεννούν με καισαρική τομή.

Στα διάφορα forums και τις διάφορες ομάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο θα έχετε δει σίγουρα γυναίκες να «αλληλοσκοτωνονται» μεταξύ τους για το ποια είναι περισσότερο μάνα από την άλλη απλά και μόνο από τον τρόπο που γέννησε.

Οι κόρες της την βοήθησαν να γεννήσει - Υπέροχες φωτογραφίες

Βλέπετε κάποιες υποστηρίζουν ότι ο φυσιολογικός τοκετός κάνει μια γυναίκα να βιώνει την πραγματική μορφή της γέννας... τι γίνεται όμως με τις γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή; Τι τις κάνει λιγότερο δυνατές μάνες;

Απολύτως τίποτε! Κάθε άλλο. Είναι εξίσου δυνατές με όλες εκείνες τις γυναίκες που γεννούν με φυσιολογικό τοκετό. Εξάλλου μην ξεχνάτε, η καισαρική τομή δεν είναι επιλογή μιας γυναίκας. Στην καισαρική τομή οδηγείται μια γυναίκα για κάποιους λόγους που θέτουν σε κίνδυνο είτε τη δική της υγεία, είτε του παιδιού της.

Η στιγμή της γέννας: Μοναδικές φωτογραφίες την ώρα του τοκετού (pics)

Σήμερα αποφασίσαμε να τιμήσουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή και να αναγνωρίσουμε τη δύναμή τους. Αφορμή στάθηκε το μήνυμα της Cami Lowery McCullough, μιας μαμάς που γέννησε με καισαρική τομή το μωρό της και δεν θα άλλαζε τίποτε από τη μέρα αυτή.

https://www.instagram.com/p/B6WIJIAJN7W

«"Το μωρό δεν έχει γυρίσει ακόμη, έτσι θα προγραμματίσουμε καισαρική τομή στην 39η εβδομάδα"
.
.
Δεν ήμουν προετοιμασμένη
.
.
Η καισαρική τομή ήταν κάτι που δεν είχα διαβάσει, προετοιμαζόμουν για φυσιολογικό τοκετό, δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι εγώ θα έκανα καισαρική τομή.
.
.
Πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι όπως και να έρθει αυτό το μωρό στον κόσμο, θέλω απλά να είναι υγιές.
.
.
Αλλά εκείνη τη στιγμή που ο γιατρός μου ανέφερε την καισαρική τομή, με ένοιαζε.
.
.
Μου είπαν να εμπιστευτώ το ένστικτο του μωρού μου και ότι αν δεν είχε γυρίσει ακόμη, υπήρχε λόγος. Αλλά και πάλι νόμιζα ότι εγώ ήξερα καλύτερα.
.
.
Γύρισα σπίτι κλαίγοντας, γεμάτη ανασφάλεια και φόβο. Αναρωτιόμουν γιατί δεν ήμουν ικανή να γεννήσω το παιδί μου όπως σχεδίαζα και όπως ήθελα.
.
.
Ένιωσα ένοχη που δεν θα έφερνα εγώ το παιδί μου σε αυτόν τον κόσμο. Και κατηγορούσα το σώμα μου γιατί δεν έκανε αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει.
.
.
Αλλά έκανα απόλυτα λάθος.
.
.
Τα σώματά μας είναι απίστευτα και δυνατά περισσότερο απ' ο,τιδήποτε φαντάζεται κανείς.
.
.
Το μόνο πράγμα που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε σαν μαμάδες, είναι να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο μικρό μας πλάσμα και να το μεγαλώσουμε όσο πιο σωστά γίνεται.
.
.
Πραγματικά δεν έχει σημασία πώς θα φέρεις το παιδί σου στον κόσμο. Όπως και αν γεννήσεις, είτε με καισαρική τομή, είτε με φυσιολογικό τοκετό, είτε υιοθετώντας ένα παιδί... είσαι μαμά.
.
.
Είναι ειρωνικό που κάτι που μου έφερε τόση ανησυχία στο παρελθόν είναι τώρα μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις μου. Γιατί μου έφερε το ωραιότερο δώρο.
.
.
Το όμορφο, υγιές και ασφαλές μωρό μου.
.
.
Είμαι περήφανη για την εγκυμοσύνη μου. Είμαι περήφανη για τη γέννηση του παιδιού μου. Είμαι περήφανη για το σώμα μου και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για τη διαδικασία που με ανάγκασε να εμπιστευτώ το ένστικτο του μωρού μου. .
.
Υπάρχει ομορφιά ακόμη και στην γέννηση με καισαρική τομή!».

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες μαμάδων που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή στη gallery που ακολουθεί.

*πρώτη δημοσίευση: 19/9/2020 - ανανεώθηκε: 14/4/2024

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved