Pilates στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα οφέλη;

5+1 λόγοι για να βάλετε το pilates στην καθημερινότητά σας την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας.

Pilates στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα οφέλη;

Το pilates θεωρείται ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής στην εγκυμοσύνη και όχι άδικα. Δεν προκαλεί εύκολα τραυματισμούς, είναι ασφαλές ακόμα και για τις γυναίκες που δεν έχουν γυμναστεί ιδιαίτερα στο παρελθόν και επιπλέον, γυμνάζει τους μυς που παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην εγκυμοσύνη όσο και στη διαδικασία του τοκετού. Ας τα δούμε όμως και πιο αναλυτικά:

Ενδυναμώνει την κοιλιά και τους γλουτούς

Το pilates γενικά δυναμώνει τους μυς σε όλο το σώμα ακόμα και ακόμα και κάνοντας απλές ασκήσεις θα διατηρήσετε τη φόρμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πόνου στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες κύησης. Το pilates θα δυναμώσεις του μυς σας σε εκείνο το σημείο με αποτέλεσμα να πονάτε λιγότερο.

Βοηθάει στην αναπνοή

Η αναπνοή είναι πολύ σημαντική στο συγκεκριμένος είδος γυμναστικής. Η συγκέντρωση στην αναπνοή που απαιτείται όταν κάνετε ασκήσεις pilates θα σας βοηθήσει πολύ και στον τοκετό.

Βελτιώνει την ισορροπίας σας

Οι αλλαγές στο σώμα σας και η αύξηση του σωματικού σας βάρους ίσως σας κάνει να αισθάνεστε αδέξια και ότι χάνετε εύκολα την ισορροπία σας. Το pilates θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο του σώματός σας και ισορροπία.

Σας βοηθάει να χαλαρώσετε

Αφού κάνετε τη γυμναστική σας θα νιώθετε πιο χαλαρή και το σώμα σας πιο ανάλαφρο.

Συμβάλλει στην διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους

Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι αναμενόμενη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η γυμναστική όμως θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά και να επανέλθετε γρηγορότερα μετά τον τοκετό.

Δείτε παρακάτω ένα εύκολο, 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής pilates, κατάλληλο για εγκύους που μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας:



Πηγή: vivaphysiotherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved