Οι καλύτερες στάσεις ύπνου στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πώς πρέπει να κοιμάστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης; 

Οι καλύτερες στάσεις ύπνου στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Οι γυναίκες αισθάνονται πολύ κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, και χρειάζονται περισσότερο ύπνο από πριν.

Συμπτώματα όπως υπνηλία, άγχος, ναυτία, καούρα, μπορούν να επηρεάσουν επίσης την ποιότητα ύπνου.

Αν διανύετε κι εσείς το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δείτε ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου.

'Υπνος στο πλάι

Το να ξαπλώνετε στο πλάι είναι πολύ καλύτερο από το να κοιμάστε ανάσκελα ή μπρούμυτα. Αλλά η καλύτερη θέση ύπνου είναι στην αριστερή πλευρά καθώς εμποδίζει την αναπτυσσόμενη μήτρα να ασκήσει πίεση στο ήπαρ, επιτρέποντας στο έμβρυο να πάρει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μέσω του πλακούντα. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την ενέργεια που δαπανάται για τη λήψη της βέλτιστης ροής αίματος τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό .Μπορείτε να εναλλάσσετε τη θέση προς τα δεξιά, εάν δεν θέλετε να κοιμάστε στα αριστερά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν κοιμάστε στα δεξιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

'Υπνος ανάσκελα

Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ο ύπνος ανάσκελα είναι εύκολος. Ωστόσο θα πρέπει να τον αποφύγετε κατά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας και αυτό γιατί μπορεί να σας προκαλέσει πτώση των επιπέδων της αρτηριακής σας πίεσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη.

Εάν θέλετε να κοιμάστε ανάσκελα, θα πρέπει να έχετε λίγο ανασηκωμένη την πλάτη σας και να την υποστηρίζετε με μερικά μαξιλάρια ειδικά εάν υποφέρετε από καούρες και παλινδρόμηση.

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ξάγρυπνες νύχτες της εγκυμοσύνης. Χρήσιμο θα ήταν να πειραματιστείτε με μαξιλάρια, τα οποία μπορούν να σας παράσχουν επιπλέον στήριξη.Για παράδειγμα, όσο είστε ξαπλωμένη στο πλευρό σας, μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από την διογκωμένη σας κοιλιά σαν στήριγμα. Παράλληλα φαίνεται, πως στη στάση αυτή, αν βάλετε και ένα ή δύο μαξιλάρια ανάμεσα από τα πόδια σας, ανακουφίζεστε σε σημαντικό βαθμό από την οσφυαλγία.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved