Τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα: Είναι αξιόπιστο;

Μπορεί η οδοντόκρεμα να δείξει αν είστε έγκυος ή όχι; 

Τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα: Είναι αξιόπιστο;

Νιώθετε κόπωση, πρήξιμο και μια ακατανίκητη επιθυμία να φάτε τα …πάντα; Αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι είστε έγκυος.

Και προφανώς θα θέλετε να το διαπιστώσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά DIY τεστ εγκυμοσύνης με διάφορα υλικά, όπως η οδοντόκρεμα!

Πιθανότατα είναι το τελευταίο πράγμα που θα πήγαινε στο μυαλό σας. Κι όμως αρκετές γυναίκες χρησιμοποιούν την οδοντόκρεμα για να επιβεβαιώσουν ή να αποκλείσουν μια εγκυμοσύνη.

Πώς θα κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα

Η ιδέα για ένα τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα είναι απλή και γρήγορη και δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Τα μόνα πράγματα που χρειάζεστε είναι ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας, ένα δείγμα των ούρων σας, ένα δοχείο στο οποίο μπορείτε να τα αναμίξετε και μερικά λεπτά του χρόνου σας.

  • Πάρτε μια κλασική οδοντόκρεμα και πιέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σε ένα άδειο φλιτζάνι ή δοχείο.
  • Συγκεντρώστε τα πρωινά ούρα σε ένα ξεχωριστό πλαστικό δοχείο.
  • Ρίξτε αργά το δείγμα ούρων στο κύπελλο ή το δοχείο που έχετε την οδοντόκρεμα.
  • Αν η οδοντόκρεμα γίνει αφρώδης και πηχτή τότε είστε έγκυος. Αν όμως, η οδοντόκρεμα δεν αλλάξει χρώμα τότε όχι.

Είναι αξιόπιστο το τεστ με την οδοντόκρεμα;

Όχι, ένα τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα δεν είναι ακριβές, ούτε είναι ένας αξιόπιστος τρόπος επιβεβαίωσης της εγκυμοσύνης.Δεν υπάρχουν επίσης στοιχεία που να δείχνουν ότι η οδοντόκρεμα μπορεί να ανιχνεύσει την ορμόνη της εγκυμοσύνης στα ούρα μιας γυναίκας. Τα ούρα περιέχουν ουρικό οξύ, ανεξάρτητα από το εάν είστε έγκυος ή όχι. Επίσης, ένα από τα συστατικά της οδοντόκρεμας είναι συνήθως το ανθρακικό ασβέστιο το οποίο σε συνδυασμό με το οξύ μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει αφρώδη αντίδραση.

Επομένως, αν αφρίζει η οδοντόκρεμα θα μπορούσε να οφείλεται στην αντίδραση του ουρικού οξέος.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved