Εγκυμοσύνη και διατροφή: Γιατί η έγκυος πρέπει να τρέφεται σωστά

Τι δείχνουν έρευνες. 

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Γιατί η έγκυος πρέπει να τρέφεται σωστά

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για το μωρό.

Συγεκριμένα, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κοιλιοκάκης στα μωρά.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι έγκυοι που καταναλώνουν προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και λαχανικά δεν υποφέρουν από δυσκοιλιότητα και παράλληλα νιώθουν ευεξία.

Διατροφή και συμπεριφορά παιδιού

Μελέτη του 2013 δείχνει ότι μια κακή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά ενός παιδιού αργότερα στη ζωή του.
Διαπιστώθηκε ότι η κακή διατροφή μιας εγκύου θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα το παιδί μεγαλώνοντας να αναπτύξει επιθετική ή υπερκινητική συμπεριφορά ή ακόμα άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

egimosini kai diatrofi

Η έγκυος δεν πρέπει να τρώει για δύο

Αυτό το παλιό ρητό που λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να τρώνε για δύο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ισχύει και δεν στηρίζεται επιστημονικά. Ναι, θα πρέπει να αυξήσει την πρόσληψη θερμίδων αλλά οι ειδικοί προτείνουν επιπλέον 340 έως 450 θερμίδες την ημέρα στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Ιδανική η μεσογειακή διατροφή

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η μεσογειακή διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη κύησης στις μητέρες.Δημητριακά, ξηροί καρποί, σπόροι, ελαιόλαδο, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με πιο περιορισμένες ποσότητες ψαριών, κρέατος, κοτόπουλου και γαλακτοκομικών προϊόντων, συνθέτουν ένα υγιεινό πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής.

Πηγή:babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved