5η εβδομάδα κύησης: Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Τι να περιμένετε στην 5η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας.

5η εβδομάδα κύησης: Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Η 5η εβδομάδα της κύησης είναι μία περίοδος, κατά την οποία το έμβρυο μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα και αρχίζει και ο σχηματισμός των εξωτερικών του χαρακτηριστικών. Αξίζει να γνωρίζετε πως στο τέλος αυτής της εβδομάδας το έμβρυο θα έχει το μέγεθος μίας μύτης μολυβιού.

Όταν είστε 5 εβδομάδων έγκυος, η καρδιά του μωρού σας αποτελείται από δύο μικροσκοπικά κανάλια που ονομάζονται καρδιακοί σωλήνες. Όταν αυτά συγχωνευτούν το μωρό σας θα έχει μια πλήρως λειτουργική καρδιά.

5η εβδομάδα εγκυμοσύνης- Αλλαγές στο σώμα

Στην ουσία διανύετε το 2ο μήνα της εγκυμοσύνης σας. Μέχρι τώρα θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχετε περίοδο - μία από τις πιο προφανείς ενδείξεις ότι είστε έγκυος. Επειδή στις 5 εβδομάδες, το επίπεδο της hCG, της ορμόνης της εγκυμοσύνης, είναι υψηλό στα ούρα, το τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη υποψιάζεστε.

Σημάδια πρώιμης εγκυμοσύνης

Θα υπάρξουν και άλλα σημάδια πρώιμης εγκυμοσύνης. Όπως η αίσθηση εξάντλησης , το ευαίσθητο στήθος, η ναυτία που μπορεί να έχετε αισθανθεί όταν μυρίσατε ένα πιάτο που συνήθως δεν σας ενοχλούσε.

Οι ορμόνες εγκυμοσύνης ξεκινούν

Μεγάλες ποσότητες ορμονών παράγονται μαζικά αυτήν την εβδομάδα. Μεταξύ αυτών είναι τα οιστρογόνα, τα οποία διατηρούν τα επίπεδα της προγεστερόνης και της hCG σε υψηλά επίπεδα. Η προγεστερόνη, η οποία διατηρεί τη λειτουργία του πλακούντα, κρατά λείους τους μυς της μήτρας ώστε να συστέλλονται και διεγείρει την ανάπτυξη του ιστού του μαστού.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Ήρθε η ώρα να γίνετε λίγο πιο προσεκτική με τη διατροφή σας, αποφεύγοντας μη παστεριωμένα τρόφιμα ή ωμά λαχανικά που δεν είναι καλά πλυμένα.
  • Άλλα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε είναι τα χοτ-ντογκ, τα αλλαντικά και τα ψάρια με υψηλά επίπεδα υδραργύρου.
  • Αν έχετε στομαχικές διαταραχές και συχνούς εμετούς πιείτε άφθονο νερό προκειμένου να μην αφυδατωθείτε. Το τζίντζερ πιθανόν να σας βοηθήσει, ειδικά αν το προσθέσετε σε σούπα , στο τσάι σας ή ακόμα και σε μπισκότο.
  • Συνεχίστε να αθλείστε χωρίς όμως ένταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα υγιεινό σνακ μαζί σας πριν και μετά την προπόνηση και μη ξεχάσετε να παραμείνετε ενυδατωμένες.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved