Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι: Φρούτα που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα

Ποια φρούτα θα σας κρατήσουν ενυδατωμένες το καλοκαίρι τώρα που είστε έγκυος.

Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι: Φρούτα που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα

Η κατανάλωση φρούτων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξασφαλίζει τόσο στη μέλλουσα μητέρα όσο και στο μωρό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ειδικά το καλοκαίρι που τα φρούτα είναι άφθονα, όχι μόνο βοηθούν την έγκυο να καταπολεμήσει την επιθυμία της για γλυκό αλλά την δροσίζουν κιόλας.

Γνωρίζατε όμως ότι μερικά καλοκαιρινά φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων εγκυμοσύνης όπως αυτά της αϋπνίας, της δυσκοιλιότητας ή της ναυτίας;

Παρακάτω θα δείτε ποια καλοκαιρινά φρούτα μπορείτε να καταναλώνετε τώρα το καλοκαίρι όχι μόνο για να δροσιστείτε αλλά και για να ανακουφιστείτε κιόλας.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ο …βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 92% γι΄αυτό σας κρατά ενυδατωμένη. Επίσης η κατανάλωση καρπουζιού βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της κόπωσης καθώς στη διατήρηση του επιπέδου του αμνιακού υγρού.

Σταφύλι

Παρέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, ενώ είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι ένα φανταστικό φρούτο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με πολλές σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως η μελατονίνη, που σας βοηθά να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Δείτε ποια άλλα φρούτα σας βοηθούν τώρα το καλοκαίρι στη gallery που ακολουθεί:

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved