Είσαι έγκυος; 7 λόγοι για να εντάξεις στη διατροφή σου το αβοκάντο (vid)

Ποια είναι τα οφέλη του αβοκάντο για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;

Είσαι έγκυος; 7 λόγοι για να εντάξεις στη διατροφή σου το αβοκάντο (vid)

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την υγεία της εγκύου και την ανάπτυξη του εμβρύου. Τα φρούτα είναι απαραίτητο κομμάτι αυτής καθώς έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών απαραίτητα για την οργανισμό.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με υψηλή διατροφική αξία το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και όχι άδικα. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και πολύ πηγή βιταμινών C και Ε. Ιδιαίτερα δε για την εγκυμονούσα, τα οφέλη από την κατανάλωση του αβοκάντο είναι σημαντικά:

Είναι πλούσιο σε φυλικό οξύ
Το φυλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη το εμβρύου. Μισό φλιτζάνι αβοκάντο παρέχουν περίπου 5mcg φυλικού οξέως.

Προστατεύει από την αναιμία
Την περίοδο της εγκυμοσύνης ο οργανισμός χρειάζεται ακόμα περισσότερο σίδηρο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε σίδηρο και προστατεύει από την αναιμία.

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και ορισμένες τροφές συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της. Μία από αυτές είναι και το αβοκάντο.

Καταπολεμά τις πρωινές ναυτίες
Ένα ακόμα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης το οποίο και πάλι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με την επιλογή συγκεκριμένων τροφών. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία ανακουφίζει από την αίσθηση ναυτίας.

Ανακουφίζει από τις κράμπες
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πλούσιο σε κάλιο, όπως και οι μπανάνες, και η συχνή κατανάλωση του συμβάλλει στη μείωση και στην αντιμετώπιση των κραμπών.

Συμβάλλει στην εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου
Το αβοκάντο περιέχει μία ουσία που λέγεται χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.

Είναι πλούσιο σε μέταλλα
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πλούσιο σε απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και πολλά ακόμα.

Πώς μπορείτε να εντάξετε το αβοκάντο στην καθημερινής σας διατροφή;

Η απαλή γεύση και υφή του, καθιστούν το αβοκάντο ιδανικό για να το αξιοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών για σνακ, σαλάτες ή και φαγητά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πέντε συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.






Πηγή: momjunction.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved