Despina’s little stories: «Εγώ θα ανακαλύψω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από τους επιστήμονες»

Μη πεις λέξη. Αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι και παράλληλα εργάζεσαι με τηλεργασία ξέρω ακριβώς τι περνάς και σου στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς. Σε νιώθω και με νιώθεις...

Δέσποινα Καμπούρη
Despina’s little stories: «Εγώ θα ανακαλύψω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από τους επιστήμονες»

Η καραντίνα έχει τα καλά της και τα κακά της. Η μάζωξη της οικογένειας, το δέσιμο και η θαλπωρή είναι δεδομένα. Γιατί καλώς ή κακώς με αφορμή αυτή την κακή συγκυρία κάποιες οικογένειες με πολυάσχολους γονείς, αυτές τις μέρες ήρθαν πιο κοντά.

Τι γίνεται όμως, όταν υπάρχει η απόλυτη απομόνωση μέσα σε ένα σπίτι όπου η μαμά καλείται να φέρει εις πέρας τόσους πολλούς ρόλους;

Η μαμά πρέπει να ξυπνήσει γλυκά τα παιδιά της, να παίξει δημιουργικά μαζί τους, να τους ετοιμάσει πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και παράλληλα να δουλέψει στον υπολογιστή της σα να δούλευε από το γραφείο της.

Η ευθύνη απέναντι στη εργασία μεγαλώνει αυτές τις μέρες.

Λειτουργεί το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός απέναντι στον εργοδότη που σε προστάτεψε από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να εργάζεσαι πιο σκληρά από το σπίτι απ’ό,τι θα δούλευες στο γραφείο.

Τουλάχιστον έτσι λειτουργώ εγώ.

Παράλληλα πρέπει να γίνω παραμυθού (θυμήθηκα όλα τα παιδικά παραμύθια από την αρχή), ψυχολόγος (δε μαλώνουν οι αδερφούλες για τα παιχνίδια αγάπες μου), μαγείρισσα (τι είναι θρεπτικό και καλό και το τρώνε και οι δυο;), παιδαγωγός (επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση), δασκάλα ελληνικών (μαθήματα τρίτης δημοτικού online), δασκάλα αγγλικών (ποια είναι η διαφορά του present simple από τον present continuous), δασκάλα Γαλλικών (Je suis Greque ή Je suis Grec?), καλή και υπομονετική σύζυγος (όλοι ξέρουμε ότι οι πρώτοι που φρικαρουν σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης είναι οι άνδρες) και φυσικά υποστηρικτική νύφη και κόρη (μπαμπά πόσες φορές σου είπα να μην πηγαίνεις εκκλησία για λίγες μέρες; Κυρία Ελένη θέλετε να σας φερω κάτι από το σούπερ μάρκετ;).

Τέλος, πρέπει να συνεχίσω να φροντίζω τον εαυτό μου όπως πριν. Κάνω ότι DIY υπάρχει μέσα στο Queen. Βγάζω φρύδια, βάφω μαλλιά (ναι είχα προνοήσει και είχα πάρει βαφή από το σούπερ μάρκετ για τη ρίζα) κι αν δεις το μανικιούρ μου θα νομίζεις ότι μου το έκανε μανικιουρίστ.

Επιστήμονας δεν είμαι, αλλά μπορώ να σας πω με εγγύηση, ότι αν συνεχιστεί για πολύ η κατάσταση, πρώτα θα ανακαλύψω εγώ το εμβόλιο και μετά οι επιστήμονες!

Μαμάδες βαστάτε γερά!

Σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και να θυμάστε: σε κάθε αναίτια γκρίνια, σε κάθε κλάμα ή επιτακτική ανάγκη να παίξετε κρυφτό και κυνηγητό στο σπίτι, η σκέψη μου είναι νοερά κοντά σας!

Σας αγαπώ!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στην άλλη μου αγάπη και να με ακολουθήσετε στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved