Ποιος σου είπε ότι απαγορεύεται να φας πίτσα, κέικ και ψωμί αν κάνεις διατροφή χωρίς γλουτένη;

Η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είτε ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που έχουν δυσανεξία, είτε προτιμάς να την απομακρύνεις από τη ζωή σου, τα glutten free προϊόντα ήρθαν για να μείνουν!

Δέσποινα Καμπούρη
Ποιος σου είπε ότι απαγορεύεται να φας πίτσα, κέικ και ψωμί αν κάνεις διατροφή χωρίς γλουτένη;

Η γλουτένη είναι ένας ειδικός τύπος πρωτεΐνης, που όμως δεν θα τη βρει κανείς στο κρέας ή στα αυγά. Η γλουτένη βρίσκεται στο στάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι. Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε αυτά τα σιτηρά.

Το πιο δύσκολο, σε όλο αυτό βέβαια, όταν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να ακολουθήσεις μία διατροφή χωρίς γλουτένη είναι πως θα πρέπει να αποχαιρετήσεις το ψωμί -με τη μορφή που το ξέρεις- αφού, ως γνωστόν, περιλαμβάνει σιτάρι και σίκαλη. Επίσης, εκτός ορίων είναι τα κρουασάν, τα ψωμάκια χάμπουργκερ, οι τηγανίτες και γενικότερα όλα τα σπογγώδη ψωμάκια. Αυτό σημαίνει πως εκτός ορίων είναι και η πίτσα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να απελπίζεσαι, ούτε να αποθαρρύνεσαι γιατί υπάρχουν όχι μόνο εναλλακτικές λύσεις, αλλά σούπερ γευστικές που δε θα σε «αναγκάσουν» να περιοριστείς στις επιλογές σου!

Τα καλά νέα λοιπόν, έρχονται από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και οι υπέρμαχοι της διατροφής χωρίς γλουτένη, ουρλιάζουν από χαρά! Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά, όλα τα «απαγορευμένα» προϊόντα, είναι πλέον διαθέσιμα χωρίς ίχνος ενοχής και… γλουτένης!

Άκου με προσεκτικά λοιπόν! Όλα όσα λαχταράς, από κέικ και πίτσα, μέχρι ψωμί, muffins, τάρτες και cookies, δε χρειάζεται απλώς να τα ονειρεύεσαι γιατί μπορείς να τα φας άφοβα! Ναι καλά διάβασες!

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μου έγινε σε ό,τι αφορά το αλεύρι! Και η έκπληξη ήταν τεράστια όταν έμαθα ότι οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου έφτιαξαν αλεύρια όλων των ειδών αφιερωμένα σε όσους απαγορεύεται ή δεν επιθυμούν να καταναλώνουν γλουτένη!

Πάρε μία γεύση:

DESPOINA2

Μείγμα Ζαχαροπλαστικής (Pastry Mix) Χωρίς Γλουτένη: Για γλυκές δημιουργίες όπως muffins, τάρτες, cookies και παντεσπάνι. Με τα μείγματα χωρίς γλουτένη έχετε εύκολα, και ακολουθώντας τα βήματα της κάθε συνταγής, ένα σίγουρο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει την οικογένεια.

DESPOINA3

Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη: Το εξαιρετικό μείγμα από ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας, εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε σας δημιουργία, χωρίς ίχνος γλουτένης. Δοκιμάστε το σε ψωμί και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!

DESPOINA4

Μείγμα Αρτοποιίας (Baking Mix) Χωρίς Γλουτένη: για φύλλο πίτας, ζύμη πίτσας, ψωμί και άλλες λαχταριστές συνταγές.

DESPOINA6

Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη: Η πρώτη φαρίνα χωρίς γλουτένη! Με βάση το ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας δίνει μια βελούδινη υφή και ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια αν επιλέγεις να ζεις χωρίς γλουτένη δε χρειάζεται να στερηθείς την απόλαυση που κρύβει το αλεύρι. Και οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου το γνωρίζουν καλά αυτό! Γιατί από το αλεύρι του δεν λείπει τίποτα εκτός από τη γλουτένη!

Κι αν δε με πιστεύεις πάρε μια γεύση από το κέικ που έφτιαξα σήμερα το πρωί με τη φαρίνα χωρίς γλουτένη!

You will thank me later!

DESPOINA5
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved