Η σημασία των δώρων στα παιδιά τα Χριστούγεννα

Να γιατί τα Χριστούγεννα είναι μαγικά...

Δέσποινα Καμπούρη
Η σημασία των δώρων στα παιδιά τα Χριστούγεννα

Δεν είναι μόνο τα πολύχρωμα λαμπιόνια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι διακοσμημένες βιτρίνες, τα χαρούμενα τραγουδάκια και ο Άγιος Βασίλης που κάνει τόσο όμορφα τα Χριστούγεννα.

Είναι και τα δώρα που -ας είμαστε ειλικρινείς- όλοι περιμένουν και αναζητούν τις γιορτές. Είτε είναι μικρά παιδάκια, είτε ηλικιωμένοι.

Frozen IMG 9392


Και μάλιστα, δεν είναι καθόλου κακό αυτό. Γιατί, ένα δώρο αγάπης από όποιον κι αν προσφέρεται, είναι πάντα καλοδεχούμενο και σε κάνει να αισθάνεσαι αγαπητός και ξεχωριστός. Σου δίνει χαρά!

Φαντάσου λοιπόν, να είσαι παιδί. Ένα παιδί, που έχει ονειρευτεί τη βραδιά των Χριστουγέννων, που έχει ετοιμάσει γάλα και μπισκότα στον Άγιο Βασίλη και περιμένει πώς και πώς να ξυπνήσει το επόμενο πρωί για να βρει το δώρο του κάτω από το δέντρο ή μέσα στο τζάκι.
Κάνε εικόνα τον εαυτό σου όταν ήσουν παιδί. Θυμάσαι τη λαχτάρα σου; Εγώ θυμάμαι σαν χτες εκείνο το βράδυ της πρωτοχρονιάς Που οι γονείς μου με είχαν αφήσει να κοιμηθώ στον παππού και στη γιαγιά Όμως μου είχαν πει ότι είχαν ειδοποιήσει τον άγιο Βασίλη να έρθει εκεί για να μου αφήσει το δώρο μου.

Frozen IMG 9417

Είχα ζητήσει μία κούκλα μπαλαρίνα που με το πάτημα ενός κουμπιού έκανε στροφές γύρω από τον εαυτό της. Φορούσε άσπρο σατέν κορμάκι και άσπρη τούλινη τουτού. Με θυμάμαι να επαναλαμβάνω δυνατά πριν κοιμηθώ για πολλά βράδια το δώρο που ήθελα για να είμαι σίγουρη ότι ο Άγιος Βασίλης θα το είχε ακούσει και δεν θα έκανε λάθος.
Και τελικά δεν έκανε λάθος. Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν κάνει ποτέ λάθος. Γιατί ο Άγιος Βασίλης ακούει πάντα προσεκτικά ακόμα και τις πιο κρυφές επιθυμίες των παιδιών.
Και λίγη μαγεία παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, μόνο ομόρφυνε τις ζωές όλων μας.
Όσα και εγώ κάποτε παιδί τώρα πια αντιλαμβάνομαι τα θέλω των κοριτσιών μου πολύ καλύτερα και πολύ πιο έντονα. Φροντίζουμε να γράφουμε πάντα εγκαίρως το γράμμα στον άγιο Βασίλη και φροντίζω πάντα να καταφέρω να εξασφαλίζω τα δώρα που θέλουν να πάρουν τα Χριστούγεννα.

Frozen IMG 9414

Φέτος βέβαια με περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Εκτός από την μεγάλη που πλέον ζητάει τελείως διαφορετικά πράγματα όπως ποδήλατο και ρόλερς, η μικρή μου ζήτησε επίμονα να γράψει τον Άγιο Βασίλη ότι θα ήθελε φέτος να της φέρει το κάστρο της Έλσας και της Άννας. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε κάστρο! Αλλά το κάστρο LEGO DUPLO.
Και τώρα βέβαια θα αναρωτιέστε γιατί χάρηκα. Γιατί βρίσκω σπουδαίο τα παιχνίδια που αγοράζουμε στα παιδιά μας να εξάπτουν τη φαντασία τους αλλά και να τα κάνει δημιουργικά.

Frozen IMG 9421

Όποιο δώρο κι αν διαλέξουν τα παιδιά σας φροντίστε να διατηρήσετε τη μαγεία!

Καλά Χριστούγεννα με πολλή αγάπη και πολλά δώρα για όλους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved