Η επέλαση της Έλσας και της Άννας στη ζωή μας

Η πρεμιέρα του Frozen 2 μας βρήκε με ποπ κορν στο χέρι, καθισμένες δίπλα δίπλα στο σινεμά: η Έλενα, η Χριστίνα κι εγώ στη μέση!

Δέσποινα Καμπούρη
Η επέλαση της Έλσας και της Άννας στη ζωή μας

Μέσα σε δύο ώρες μάθαμε γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις, ακολουθήσαμε τις πιο διάσημες αδερφές της Disney στο επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι τους για να βρουν την καταγωγή τους και ανακουφιστήκαμε (έρχεται spoiler) που η Έλσα και η Άννα έσωσαν για μια ακόμα φορά το βασίλειο της Αρεντέλα.

Κι αφού το κάστρο της Αρεντέλα είναι ασφαλές, έτρεξα να το φέρω και στο σπίτι μας και να το φτιάξουμε μαζί με τα κορίτσια μου. Το παγωμένο κάστρο του Frozen 2 εννοείται πως θα το φτιάξουμε με τουβλάκια LEGO DUPLO, το δώρο που κάνω κάθε χρόνο στις γιορτές στις κόρες μου. Τα LEGO DUPLO έχουν διπλάσιο μέγεθος από τα συνηθισμένα LEGO® και είναι ιδανικά και για τα χέρια της Έλενας αλλά και τα πιο μικρά χεράκια της Χριστίνας μου.

esla kai anna despoina 1

Κάθε φορά που χτίζουμε με τα τουβλάκια μας το κάστρο της Έλσας και της Άννας εννοείται πως εγώ κρατάω τη φιγούρα του σκανταλιάρη χιονάνθρωπου Όλαφ - γυρίζω πίσω στα δικά μου παιδικά χρόνια. Frozen δεν είχαμε, αλλά είχαμε πολλά τουβλάκια LEGO και με θυμάμαι χτίζω πύργους με τον μπαμπά μου δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο βάζοντας το ένα LEGO DUPLO πάνω στο άλλο.

Και ούτε που φανταζόμουν πως μερικές δεκαετίες αργότερα θα είχα στο σπίτι μου, τις δικές μου πριγκίπισσες που καταλήγουν να αποκοιμιούνται στη δικιά μου αγκαλιά μετά από ατέλειωτο παιχνίδι με τα δικά τους LEGO, κάνοντας τσουλήθρα με τον Όλαφ στο παγωμένο κάστρο και βάζοντας την φιγούρα της Έλσας να τραγουδά «Στο άγνωστο να ‘ρθω»!

Και τα απογεύματα εκείνα τα βροχερά, που περνάμε ώρες ατέλειωτες παίζοντας με το κάστρο μας φτιαγμένο από τα πολύτιμα LEGO DUPLO τουβλάκια μας, χωρίς άλλα παιχνίδια τεχνολογίας, χωρίς τηλεόραση και Internet, γίνομαι εγώ η βασίλισσα της Αρεντέλα και σώζω και το βασίλειο και τη μέρα μας που δεν αφήσαμε λίγη βροχή να την χαλάσει.

esla kai anna despoina 2

Κι όχι μόνο! Όταν η Χριστίνα έχει κέφι δοκιμάζουμε το πιο ξεχωριστό παιχνίδι: Βάζω σε μια τσάντα όλα τα τουβλάκια LEGO DUPLO και κρύβω μέσα τις φιγούρες της Έλσας, της Άννας και του Όλαφ. Κάθε φιγούρα που θα ανακαλύψει η Χριστίνα είναι μια χάρη που θα της κάνω μέσα στη μέρα. Και συνήθως αυτό που ζητάει είναι μια ακόμα πιο μεγάλη αγκαλιά, ένα ακόμα μεγαλύτερο φιλί και μερικά ακόμα από τα αγαπημένα της LEGO τουβλάκια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved