Το ιδανικό σνακ για εσένα που τρέχεις και δεν προλαβαίνεις

Και οι μαμάδες σούπερ ήρωες έχουν τα «διατροφικά τους μυστικά».

Δέσποινα Καμπούρη
Το ιδανικό σνακ για εσένα που τρέχεις και δεν προλαβαίνεις

Ντριν, ντριν, ντριν. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσεις τα πρωινά σου με έναν απλό ήχο θα ήταν αυτός από το ξυπνητήρι σου. Και πλέον δεν υπάρχει το snooze στο πρόγραμμα καθώς πρέπει να σηκωθείς, να ετοιμαστείς, να ξυπνήσεις τα παιδιά, να τα ντύσεις για το σχολείο, να τα κυνηγήσεις να πλύνουν τα δόντια τους και να φροντίσεις να μη φύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν φάει πρωινό. Και όλα αυτά γίνονται τόσο μηχανικά. Δεν καταλαβαίνεις πότε ξύπνησες, πότε έκανες όλα τα παραπάνω και τώρα βρίσκεσαι ήδη στο γραφείο σου βλέποντας τα δεκάδες (δεκάδες είπα;) e-mails.

Η παραπάνω περιγραφή αποτελεί story of my life. Story της καθημερινότητάς μου εδώ και χρόνια. Για να βγω αλώβητη, όμως, από όλον αυτό τον καθημερινό μαραθώνιο προσπαθώ να ακολουθώ μία ισορροπημένη διατροφή, δοκιμάζοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Οι «Wasa», βρίσκονται καθημερινά μέσα στην τσάντα μου κάπου ανάμεσα στα κλειδιά, το πορτοφόλι και την ατζέντα μου. Είναι φρυγανιές «Σουηδικού τύπου» και αποτελούν την σύγχρονη πρόταση της φρυγανιάς, ιδανική για τους λάτρεις της ισορροπημένης διατροφής καθώς είναι από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα στην κατηγορία της ολικής άλεσης.

proino gia mamades

Και εκεί που το ρολόι δείχνει 12:00-13:00 μία φέτα φρυγανιάς Wasa ολικής άλεσης με μοτσαρέλα, λίγη ντομάτα και ρίγανη αποτελεί το τέλειο σνακ μου για το γραφείο. Η ευχάριστη ώρα ανάμεσα σε meetings, συναντήσεις και προγραμματισμό για τις δραστηριότητες των κοριτσιών και παιχνίδια με τις φίλες τους. Νικάω τις λιγούρες μου χωρίς τύψεις αφού κάθε φέτα Wasa ολικής άλεσης δεν ξεπερνά τις 43 θερμίδες. Και light και υγιεινό σνακ. Κάπως έτσι «γεμίζω τις μπαταρίες μου» για να συνεχίσω την ημέρα μου.

proino gia mamades 3



Δε σου κρύβω, επίσης, πως τα βράδια στο σπίτι είναι εξίσου δύσκολα. Και ειδικά η στιγμή που όλοι πέφτουν για ύπνο (Ουφ, τα καταφέραμε και σήμερα) και βάζω την αγαπημένη μου σειρά στην τηλεόραση. Η νέα μου μανία. Το ξέρεις ε; Και τι τσιμπάμε αυτήν τη στιγμή που η ώρα είναι κάπως περασμένη; Πριν λίγους μήνες ήταν και για μένα ένα μεγάλο δίλημμα. Όχι όμως πια.

proino gia mamades 1


Στο χέρι μου, όχι αυτό που κρατά το τηλεκοντρόλ, βρίσκονται πλέον μερικές φέτες wasa ολικής άλεσης με αβοκάντο και ραπανάκι. Κάπως έτσι έχω αντικαταστήσει το ψωμί, όχι όμως και τις επιλογές μου για ένα νόστιμο και γρήγορο βραδινό σνακ. Μπορείς βέβαια να τις δοκιμάσεις και μερικά μανιτάρια. Οι επιλογές είναι πολλές και έτσι μπορείς να καλύπτεις σε καθημερινή βάση μεγάλη ποσότητα των αναγκών σου για φυτικές ίνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved