Despoina’s little stories: «Οι καλοί άνθρωποι υπάρχουν και είναι γύρω μας!»

Ακούω συνέχεια ιστορίες και περιστατικά για... «κακούς ανθρώπους». Υπάρχουν πάντα και παντού, προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες καθημερινά, ζουν και λειτουργούν εις βάρος των άλλων, χαίρονται με τον πόνο και τη θλίψη που προκαλούν, αλλά κατά έναν περίεργο λόγο δεν είμαστε ποτέ εμείς «αυτοί». Πάντα είναι οι άλλοι.

Και τελικά ποιοι είναι οι «κακοί άνθρωποι»; Μόνο αυτοί που βρίσκονται στη φυλακή; Όχι φυσικά... Υπάρχουν γύρω μας και μάλιστα οι πιο επικίνδυνες περιπτώσεις είναι οι έξυπνα κακοί άνθρωποι. Αυτοί δηλαδή που έχουν την ευφυΐα και την ικανότητα να «κρύψουν» τα κακά τους κίνητρα για να μην αναγνωριστούν... Κοινώς, οι ύπουλα κακοί άνθρωποι.

Ζούμε σε μία κοινωνία, που μας «ποτίζει» σε καθημερινή βάση με δυσάρεστα γεγονότα, φόνους, κλοπές, βιαιότητα, ασυνειδησία... Δυστυχώς τείνουμε να γίνουμε υπερβολικά καχύποπτοι, αποκτηνωμένοι, φοβικοί και συνομωσιολόγοι. Και λέω δυστυχώς, γιατί είτε το θέλουμε, είτε όχι, υπάρχουν καλοί άνθρωποι και τελικά δεν είναι τόσο δυσεύρετοι όσο νομίζουμε.

Ανήκω στην κατηγορία των ρομαντικών... Πιστεύω ακράδαντα ότι πάντα στο τέλος της ημέρας επικρατεί το καλό έναντι του κακού κι ότι αν κάνεις μία καλή πράξη θα σου επιστρέψει επί χίλια! Πάντα οι «κακοί» εκτίθενται, πέφτουν οι μάσκες αργά ή γρήγορα.

Την προηγούμενη εβδομάδα μοιράστηκα μαζί σας μία εμπειρία στο γραφείο. Ένα τηλεφώνημα από μία γυναίκα που δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Μία απελπισμένη μητέρα ενός 7χρονου αγοριού που δεν ήξερε πού να απευθυνθεί για να βοηθηθεί οικονομικά και ψυχολογικά. Υπήρξαν άνθρωποι που με συμβούλεψαν να μην δημοσιοποιήσω την ιστορία της, «μην πάρεις τέτοια ευθύνη, δεν ξέρεις καν ποια είναι, δεν ξέρεις καν ποια είναι τα κίνητρά της», μου είπαν χαρακτηριστικά. Φημίζομαι για την ξεροκεφαλιά μου, οπότε δεν το σκέφτηκα ούτε δεύτερη φορά... Το έγραψα χωρίς καμία αναστολή.

Με συγκίνησε βαθιά η ανταπόκρισή σας. Το επόμενο λεπτό της δημοσίευσης, το email μου γέμισε από εθελοντές, απλούς ανθρώπους από μεσοαστικές οικογένειες που ζητούσαν να βοηθήσουν την γυναίκα και το παιδάκι της, είτε οικονομικά, είτε προσφέροντάς της κάποια απαραίτητα πράγματα για το παιδί και την ίδια. Επικοινώνησαν μαζί μου άνθρωποι που προσφέρθηκαν να την φιλοξενήσουν στο σπίτι τους...

Μετά απ' αυτό, γιατί να μην πιστέψω ακόμη περισσότερο στη δύναμη της καλοσύνης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς; Όχι. Δεν είναι όλοι κακόβουλοι. Ναι! Τελικά υπάρχουν καλοί άνθρωποι και είναι πολλοί... Ξέρω ότι είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που υποφέρουν... Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους, αλλά αν ο καθένας από μας βάλει ένα λιθαράκι, τότε μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας.

Εκ μέρους της Ελπίδας και εμένα, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου! Όχι μόνο για τις προσφορές σας, αλλά γιατί μου αποδείξατε ακόμη μια φορά ότι υπάρχετε έστω και στα δύσκολα! Τώρα πιστεύω ακόμη περισσότερο σε εσάς... τους καλούς ανθρώπους! Τίποτα κακό δεν μπορεί να με αγγίξει... It feels nice to be nice!

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook.Να έχετε μία όμορφη μέρα!

Despoina’s little stories: «Οι καλοί άνθρωποι υπάρχουν και είναι γύρω μας!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved