Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη

Δεν ξέρω ακόμα για πόσο θα πιστεύει η Έλενα στον Άγιο Βασίλη.

Δέσποινα Καμπούρη
Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη

Είναι ήδη 7 και πάει Β’ Δημοτικού. Δυστυχώς τα παιδιά καμιά φορά είναι σκληρά. Κι αν κάποια ανακάλυψαν πριν την ώρα τους ότι δεν υπάρχει αληθινός Άγιος Βασίλης, αργά ή γρήγορα θα το μάθει και το δικό σου...

Δεν είναι ότι δε μ’ αρέσει η αλήθεια και η πραγματικότητα. Αντιθέτως προσπαθώ να είμαι όσο πιο αληθινή μπορώ με τα παιδιά μου. Είναι όμως που δε θα ήθελα να απομυθοποιήσουν αυτές τις μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές οι μικρούλες μου. Αυτή τη μαγεία που με κατέκλυζε κι εμένα οταν ήμουν παιδί και έγραφα με φαντασία και επιμέλεια το γράμμα στον Άγιο Βασίλη για να το ταχυδρομήσει ο μπαμπάς μου. Θυμαμαι μέχρι σήμερα τη λαχτάρα της επόμενης μέρας της Πρωτοχρονιάς που ξυπνούσα από τα χαράματα και έτρεχα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να πάρω το δώρο μου... Θυμαμαι την μπαλαρίνα που έκανε στροφές και άναβαν λαμπάκια!

Φέτος λοιπόν κατάφερα να μεταπείσω την Έλενα όταν ήρθε με λύπη να μου πει: «Μαμά μου είπες ψέμματα! Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης! Μου το είπαν οι συμμαθητές μου!».

Είναι αυτές οι στιγμές που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Χρειάζεσαι γρήγορα αντανακλαστικά. «Όποιος πιστεύει στη μαγεία των α Χριστουγέννων, πιστεύει και στον Άγιο Βασίλη. Εσύ αποφασίζεις αν θέλεις να πιστεύεις ή όχι. Όχι οι συμμαθητές σου!».

Νομίζω πως τα κατάφερα αλλά μάλλον για τελευταία χρονιά. Έτσι λοιπόν, και φέτος λίγο πριν κοιμηθούμε το βράδυ της παραμονής βάλαμε στο τζάκι το αγαπημένο μας γάλα σε γιορτινή κούπα, και λίγα μπισκότα κανέλας σε ένα γυάλινο πιατάκι. Είναι οι καθιερωμένες μας ετοιμασίες για να υποδεχτούμε τον Άγιο Βασίλη που έρχεται κατάκοπος από την καμινάδα για να αφήσει τα δώρα στα παιδιά.

Η Έλενα πήγε στο ψυγείο άνοιξε το Nestle School και έβαλε στην κούπα. Η Χριστίνα ζήλεψε που δεν έβαλαν από το δικό της Nestle Junior+2 και αποφάσισε να το αφήσει ολόκληρο δίπλα από τα μπισκότα.

Η αγάπη των παιδιών για το γάλα είναι πιο μεγάλη από όλη. Η πιο σημαντική. Το γάλα για τα παιδιά, είναι ό,τι ο Άγιος Βασίλης για τα Χριστούγεννα.

Άλλωστε, δεν είναι όλα τα γάλατα ίδια! τα παιδιά χρειάζονται τροφές υψηλής διατροφικής αξίας για να μεγαλώσουν σωστά, όπως τα εμπλουτισμένα ροφήματα γάλακτος από τον 12ο μήνα μέχρι και τη σχολική ηλικία τους! Τα Nestlé Junior 1+, Junior 2+ & sChOOL είναι εμπλουτισμένα ροφήματα γάλακτος και έχουν υπέροχη γεύση! Και κάπως έτσι είμαι ήσυχη ότι τους προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ σε αυτή την τρυφερή ηλικία!

Εσύ ήξερες ότι η βρεφική διατροφή αποτελεί το DNA της Nestlé, καθώς ο ιδρυτής της Henri Nestlé, υπήρξε ο άνθρωπος και επιστήμονας που εφηύρε την πρώτη έτοιμη βρεφική τροφή στην ιστορία, τη φαριν λακτε για να σώσει το παιδί του γείτονα του που δεν μπορούσε να θηλάσει πριν από 150 περίπου χρόνια;

Την Πρωτοχρονιά ήπιαμε το γάλα μας, ανοίξαμε τα δώρα μας και ένα MP3 με τα αγαπημένα τραγούδια της Ελενας, αλλά και η μπαλαρίνα της Χριστίνας ήταν ό,τι χρειαζόμασταν για να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Βασίλη που δεν μας ξέχασε για ακόμη μια φορά!

Καλή χρονιά με αγάπη και υγεία σε όλους!

#megalonoumeparea #Sponsored #Nestle #Healthierkids #NestleJunior

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved