Despoina’s little stories: «Τα πρώτα μας Χριστούγεννα!»

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε τα πρώτα μας Χριστούγεννα ως τετραμελής οικογένεια. Κι όμως! Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα πρώτα μαζί με τη Χριστινούλα μας!

Despoina’s little stories: «Τα πρώτα μας Χριστούγεννα!»

Οι γιορτές έχουν άλλο νόημα όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια! Όλα γίνονται με μεγαλύτερη χαρά στο σπίτι! Από το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, μέχρι τις ετοιμασίες των γιορτινών λιχουδιών ή τις αγορές των δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ό, τι κι αν κάνω τα Χριστούγεννα γίνεται πάντα με γνώμονα τα παιδιά!

Με τα παιδιά, γινόμαστε κι εμείς παιδιά. Ο δικός τους ενθουσιασμός για οτιδήποτε γιορτινό, είναι και δικός μου. Και πάντοτε η πρώτη φορά είναι κάτι που μένει ανεξίτηλο στις μνήμες μας.

Φέτος θα κάνουμε ό,τι κάνουμε συνήθως στο σπίτι μας, αλλά θα έχει άλλο νόημα για εμάς! Η Έλενα ήταν η μεγάλη μου βοηθός στο στόλισμα του δέντρου και η Χριστίνα παρατηρούσε καθισμένη στο ριλαξάκι της τις γυαλιστερές κόκκινες μπάλες και τα άσπρα φωτάκια που αναβοσβήνουν. Το μωρό μας αποκτά τις πρώτες του γιορτινές εμπειρίες κι εμείς προσπαθούμε να το τροφοδοτούμε με πλούσια χρώματα, σχέδια, μυρωδιές. Άλλωστε οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί! Τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του ανθρώπου διαμορφώνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αυτό προσπαθώ να το έχω πάντα κατά νου όπως το να διορθώνω λάθη που μπορεί να έκανα ασυναίσθητα την περίοδο που ήταν η Έλενα μωρό! Η Έλενα όμως παραμένει παιδί και ποτέ δεν είναι αργά! Με όμορφες αφορμές όπως αυτή, προσπαθώ να κάνω χαρούμενα τα παιδιά μου και να τους προσφέρω ό,τι μπορώ για να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα.

Πάντα σκέφτομαι πώς νιώθω εγώ ως ενήλικη όταν φέρνω στο μυαλό μου τα παιδικά μου Χριστούγεννα. Θυμάμαι τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου κάθε φορά που κατεβάζαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από το πατάρι, αλλά και όλη τη διαδικασία στολισμού του σπιτιού! Θυμάμαι τις μυρωδιές από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που έφτιαχνε η μαμά μου στο σπίτι, θυμάμαι τη λαχτάρα που είχα κάθε φορά που ξημέρωνε Πρωτοχρονιά για να βρω το δώρο του Άγιου Βασίλη κάτω από το δέντρο! Θυμάμαι την απίστευτη χαρά που είχα ότι κάναμε οικογενειακές γιορτινές εξορμήσεις σε μαγαζιά για να διαλέξουμε δώρα... Ήμουν ένα χαρούμενο παιδί κι αυτό το χρωστώ στους γονείς μου που παρότι δεν είχαν ποτέ πολλά... μου έδιναν απλόχερα όλα όσα μπορούσαν χωρίς εκπτώσεις αλλά με πολλή αγάπη. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο τελικά. Να υπάρχει διάχυτη αγάπη, ζεστές αγκαλιές, μεγάλα φιλιά.

Αυτό θέλω από τα φετινά Χριστούγεννα! Να φτιάξουμε όμορφες αναμνήσεις που θα θυμούνται τα μικρά μου σε όλη τους τη ζωή!

Καλή σας μέρα!

Μπορείτε να με βρείτε και εδώ!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved