«Σπίτι αισιοδοξίας… Γιατί όλα τα όνειρα ξεκινούν από το σπίτι!»

Οι θλιβερές ειδήσεις δεν έχουν τελειωμό. Ακόμη κι αν προσποιηθείς ότι δεν τις βλέπεις –για να διαφυλάξεις την ψυχική σου ισορροπία όσο μπορείς- τις συναντάς καθημερινά μπροστά σου.

«Σπίτι αισιοδοξίας… Γιατί όλα τα όνειρα ξεκινούν από το σπίτι!»

Γιατί δυστυχώς, η πείνα, η εξαθλίωση και η έλλειψη βασικών αγαθών σε πολλές οικογένειες έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του σπιτιού τους...

Κάποιες φορές όμως, δεν υπάρχει ούτε πόρτα, ούτε σπίτι. Άστεγοι άνθρωποι ζουν γύρω μας σε παραπήγματα και αυτοσχέδια σπιτάκια από κούτες και πλαστικά. Τους κοιτούμε λες και βλέπουμε εξωγήινους, τσιμπιόμαστε μεταξύ μας και σταυροκοπιόμαστε, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί για να αλλάξει η κατάσταση.

Ποιος δε θυμάται την τετραμελή οικογένεια με τα δύο ανήλικα παιδιά που αναγκάστηκε να μετατρέψει σε σπίτι το αυτοκίνητό της, γιατί δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο! Άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα που μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσαν σε κανονικό σπίτι...

Κάποιοι μιλούν για «αισιοδοξία» σε μέρες που αυτή η έννοια αμφισβητείται από την πλειοψηφία. «Είσαι τρελός ρε φίλε; Για ποια αισιοδοξία μιλάς; Ο κόσμος χάνεται κι εσύ είσαι στον κόσμο σου...». Κι όμως! Αυτός ο «κόσμος» για κάποιους μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί να το πιστέψουμε!

Όταν άκουσα για το «Σπίτι της αισιοδοξίας», ένιωσα μια μικρή ικανοποίηση. «Τελικά, μέσα στη μαυρίλα και την καταχνιά, μπορούν να γεννηθούν οι πιο όμορφες ιδέες!», σκέφτηκα. Η Procter&Gamble, βοήθησε σημαντικά στην υλοποίηση μίας υπέροχης ενέργειας: Στήριξε το Πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με στόχο τη φιλοξενία, σε κατάλληλα διαμερίσματα, οικογενειών ή ατόμων που είναι άστεγα ή διαβιούν σε ακατάλληλες και επισφαλείς συνθήκες, αναλαμβάνοντας την πλήρη και ριζική ανακατασκευή ενός ακινήτου που ανήκει στο Δήμο στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ώστε να γίνει κατάλληλο για τη υποδοχή οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Και σε όλη αυτήν την προσπάθεια μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι μας ενεργά μπαίνοντας στο www.spitiaisiodoxias.grκαι με ένα απλό μήνυμα που θα γράψουμε στην εφαρμογή «1 μήνυμα αισιοδοξίας = 1 δωρεά» να συμβάλλουμε στη στήριξη και διαβίωση των οικογενειών αυτών χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για εμάς.

Μακάρι το παράδειγμα της P&G να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες κι έτσι να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σκεφτείτε μόνο, ότι στη θέση τους, θα μπορούσατε να είστε εσείς...

Δείτε το βίντεο εδώ:
{youtube}Y3hieos0UKA{/youtube}

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!
Καλή σας μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved