Despoina’s little stories: «Η συνταγή μου για τα πιο νόστιμα κουλουράκια κανέλλας!»

Πριν λίγες μέρες αποπειράθηκα να φτιάξω για πρώτη φορά τα αγαπημένα μου κουλουράκια!

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina’s little stories: «Η συνταγή μου για τα πιο νόστιμα κουλουράκια κανέλλας!»

Η κανέλλα είναι το αγαπημένο μου μπαχαρικό. Την χρησιμοποιώ και στη μαγειρική αλλά και στην ζαχαροπλαστική.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου τα πιο νόστιμα, τραγανά και υγιεινά κουλουράκια που έχετε φάει ποτέ! Μάλιστα τα ανέβασα και στο Instagram (dkampouri) όπου κατάλαβα από τα σχόλιά σας ότι σας άρεσαν πολύ!

Στο ζύμωμα, με βοήθησε και η κόρη μου. Όπως κάθε παιδί, έτσι κι αυτή τρελαίνεται να ζυμώνει και να πλάθει κουλουράκια!

Μου στείλατε δεκάδες email και σχόλια στα social media (twitter: dkampouri, facebook: Despoina Kampouri), στα οποία μου ζητούσατε να σας γράψω τη συνταγή!

Έτσι κι έγινε! Είστε έτοιμες νοικοκυρούλες μου; Πάρτε χαρτί και στυλό για να σημειώσετε τα υλικά που θα χρειαστείτε για περίπου 30 κουλουράκια!

Υλικά:
2 ποτήρια λάδι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι Αγίου Γεωργίου νούμερο 2 μαλακό
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Ξύσμα πορτοκάλι
Μία χούφτα σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλάκια κανέλλα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

Προετοιμασία:
Λαδώστε δύο ρηχά ταψάκια. Εγώ χρησιμοποίησα τα ταψάκια του φούρνου εναλλάξ για να μη χάσω χρόνο στο ψήσιμο!
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξετε τη ζύμη.
Η συνταγή δεν χρειάζεται μίξερ!

Εκτέλεση:
Ρίξτε στο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, τα μπαχαρικά και ξεκινήστε το ανακάτεμα με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίξτε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να αφρίσει, και αμέσως μετά ρίξτε τον αφρισμένο χυμό μέσα στο μείγμα σας. Προσθέστε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίξτε το σιμιγδάλι και στο τέλος προσθέστε όλο το αλεύρι. Χτυπήστε δυνατά τη ζύμη με το σύρμα. Αμέσως μετά ξεκινήστε το ζύμωμα!

Ζύμωμα:
Πιάστε μικρές ποσότητες ζύμης (όσο ένα βερίκοκο) και φτιάξτε μικρές πλακουτσωτές μπαλίτσες στην παλάμη σας. Συντάξτε τα κουλουράκια σας στη σειρά με μια μικρή απόσταση ανάμεσά τους για να μη κολλήσουν στο ψήσιμο!

Ψήσιμο:
Ψήστε στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά με μισή ώρα! Προσοχή: Αρπάζουν εύκολα! Μην ξεχαστείτε! Το χρώμα τους πρέπει να είναι σκούρο καφέ!

Καλή επιτυχία!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ:

Καλή σας ημέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved