Despoina's little stories: «Daddy’s little girl!»

Πάντα ήθελα να κάνω κοριτσάκι! Μάλιστα ήμουν σίγουρη γι' αυτό. Όταν έμεινα έγκυος το είχα δεδομένο στο μυαλό μου. Ήθελα από τους πρώτους μήνες να αγοράσω κοριτσίστικα ρουχαλάκια πριν ακόμη μάθω το φύλο του μωρού, αλλά δεν το έκανα λόγω προκατάληψης.Ήθελα πρώτα να σιγουρευτώ ότι το μωράκι μου ήταν υγιές κι ότι η εγκυμοσύνη μου προχωρούσε ομαλά.

Ο πρώτος υπέρηχος με απογοήτευσε. Όλα ήταν καλά με το μωρό, αλλά ο γιατρός στην αρχή μας είχε πει ότι μάλλον θα είναι αγοράκι. Ο Βαγγέλης πέταξε από χαρά, εγώ σφίχτηκα για να μην κλάψω. Η σκέψη ότι το παιδάκι μου θα ήταν υγιές ήταν το μόνο πράγμα που με ενδιέφερε και σε δεύτερη μοίρα ερχόταν το φύλο του, οπότε κάπως έτσι παρηγορήθηκα.

«Μα δε μπορεί να έχει πέσει τόσο έξω το μητρικό μου ένστικτο...», σκέφτηκα φεύγοντας από το ιατρείο. Πέρασαν οι μέρες μέχρι που κάναμε τον δεύτερο υπέρηχο.

«Το κορίτσι σας μεγαλώνει!», είπε ο γιατρός και τα συναισθήματα αντιστράφηκαν μέσα στο μικρό, σκοτεινό δωμάτιο. Ήθελα να πετάξω από χαρά, κάποιος άλλος όμως έδειχνε πολύ προβληματισμένος. Ο άντρας μου είναι κατά βάθος ένας συντηρητικός άνθρωπος όσο κι αν προσπαθεί να με πείσει για το αντίθετο. Το ήθος είναι το πρώτο πράγμα που μετράει γι' αυτόν. Η σκέψη του να μεγαλώσει ένα κοριτσάκι, του φαινόταν βουνό. Φοβόταν ότι δε θα γίνει καλός μπαμπάς για την κόρη του, ότι θα χάσει την ψυχραιμία του, ότι θα γίνει καταπιεστικός και υπερπροστατευτικός. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελε αγοράκι. Μάταια προσπαθούσαν φίλοι και γνωστοί να του εξηγήσουν ότι το δέσιμο του μπαμπά με την κόρη είναι μοναδικό... Ακόμη κι εγώ που είμαι μοναχοκόρη προσπαθούσα να τον πείσω ότι η αγάπη μου για τον μπαμπά μου είναι τεράστια, λιώνω για χάρη του...

Οι μήνες πέρασαν, το μωρό μας γεννήθηκε και ο Βαγγέλης ερωτεύτηκε ξανά. Αυτό το μικρό ινδιανάκι έγινε το κορίτσι της καρδιάς του, το κορίτσι που του πήρε κυριολεκτικά τα μυαλά. Μακάρι να μπορούσα να σας περιγράψω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του καθώς μπαίνει στο σπίτι και η Ελενα τρέχει προς το μέρος του και τον σφίγγει στην αγκαλιά της. Ένα «Μπαμπά μου, σ' ααπάω!» είναι αρκετό για να τον λιώσει κυριολεκτικά... Αυτοί οι δύο είναι αυτοκόλλητοι και δε φαντάζεστε πόσο μου αρέσει!

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Despoina's little stories: «Daddy’s little girl!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved