Συντονιστείτε σε μία live συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παρασκευή 1 Απριλίου, στις 12.00

Συντονιστείτε σε μία live συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Τον ρόλο του παιδικού βιβλίου στην ανάπτυξη του παιδιού, εν πρώτοις, αλλά και το κατά πόσο η πολιτεία στηρίζει την αδιάκοπη και συνεχή ανάπτυξη του ίδιου του παιδικού βιβλίου, επιχειρεί να διερευνήσει το Mothersblog.gr. Για τον λόγο αυτόν, διοργανώνει μια live διαδικτυακή συζήτηση σε συνεργασία με τη bookia.gr, που θα μεταδοθεί μέσω του site, αλλά και του Facebook του Μέσου, αυτή την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας βιβλίων για ενήλικες και παιδιά, Ελένη Πριόβολου, συγγραφέας βιβλίων για ενήλικες και παιδιά, Άντα Κατσίκη - Γκίβαλου, ομότιμη καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας, Βάσω Νίκα, πρόεδρος Greek ΙΒΒΥ, Απόστολος Πάππος, Νηπιαγωγός, δντης του σάιτ Elniplex, Μιχάλης Καλαμαράς, σύμβουλος ψηφιακών εκδόσεων και ιδρυτής του eAnagnostis.gr και η Άννη Ραγιά, εκδότρια, εκδ. Μέλισσα.

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, οι καλεσμένοι που ασχολούνται γενικά με το βιβλίο αλλά και ειδικά με το παιδικό βιβλίο, διερευνούν τα όρια της ανάγνωσης στη σύγχρονη κοινωνία, υπενθυμίζουν τα οφέλη της ανάγνωσης σε κάθε ηλικία και επιχειρούν να προσδιορίσουν το παιδικό βιβλίο και τις δυνατότητές του. Στη συζήτηση παρεμβαίνει εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να αναλύσει τις προθέσεις και τα σχέδια της πολιτείας για την ενίσχυση και τη στήριξη του παιδικού βιβλίου.

Η συζήτηση εστιάζει στους εξής τρεις πυλώνες: «Το παιδικό βιβλίο από τη βρεφική ηλικία ως την εφηβεία», «Βιβλίο Vs Τεχνολογία» και «Ο διαχρονικός ρόλος της πολιτείας στη στήριξη του παιδικού βιβλίου». Συντονίζει η δημοσιογράφος Χρύσα Γρίβα.

Αυτή την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 12:00, απευθείας μετάδοση από το site και το Facebook του Mothersblog.gr.

Δείτε το πλήρες αφιέρωμα του Mothersblog.gr:

promobox 740x224
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved