Μy cakes - My hobby: Ενα ρολό κέικ αλλιώτικο από τ' άλλα!

Ένα ρολό κέικ είναι αυτό που φτιάχνουμε τις περισσότερες φορές ως γλυκό σε γιορτές και γενέθλια ίσως επειδή μας είναι πολύ εύκολο!

Μy cakes - My hobby: Ενα ρολό κέικ αλλιώτικο από τ' άλλα!

Τι θα λέγατε όμως να το φτιάξουμε λίγο αλλιώτικο από τ' άλλα; Με τον εύκολο τρόπο που θα σας δείξω θα μετατρέψουμε ένα συνηθισμένο γλυκό σε έργο τέχνης!
Ακολουθήστε την αγαπημένη σας συνταγή για το ρολό και απλώς αφαιρέστε μερικές κουταλιές με ζύμη σε ένα άλλο μπολάκι.

Προσθέστε σε αυτό μερικές κουταλιές ακόμα αλεύρι για να έχουμε μια πιο παχύρρευστη ζύμη και χρωματίστε τη με λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Τα χρώματα θα τα διαλέξετε αφού πρώτα επιλέξετε τη σχέδιο που θα κάνετε πάνω στο ρολό.
Μπορείτε να εκτυπώσετε διάφορα σχέδια της επιλογής σας, ακόμα μπορείτε να γράψετε κάποιο μήνυμα ή να ακολουθήσετε ένα ελεύθερο σχέδιο με γραμμές και διάφορα άλλα σχέδια.

cake05

Εγώ εκτύπωσα ένα σχέδιο σε καρώ σε Α4 χαρτί και έκοψα στις ίδιες διαστάσεις και ένα φύλλο από λαδόκολλα.
Στην επιφάνεια εργασίας σας τοποθετήστε το χαρτί με το σχέδιο και από πάνω το φύλλο της λαδόκολλας. Κολλήστε τις άκρες με κολλητική ταινία για να το σταθεροποιήσουμε.
Τώρα με ένα κορνέ ζαχροπλαστικής γεμάτο με τη ζύμη που έχουμε χρωματίσει από πριν, αποτυπώνουμε το σχέδιο στη λαδόκολλα.
Αφού τελειώσετε με την αποτύπωση βάλτε στη κατάψυξη τη λαδόκολλα με το σχέδιο για περίπου 10 λεπτά.
Αφού έχει παγώσει τοποθετήστε τη σε ένα τετράγωνο ταψάκι και περιχύστε το με την υπόλοιπη ζύμη που είχαμε αφήσει στην άκρη.

cake06

Ψήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας. Γεμίστε το ρολό σας με σαντυγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, πραλίνα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

cake04

Εγώ το γέμισα με σοκολάτα και μπανάνα το ένα (εκπληκτικός συνδιασμός) και το άλλο με σοκολάτα και βατόμουρα! Νιαμ Νιαμ!
Φιλάκια σοκολατένια!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved