Φτιάξτο μόνη σου: Μπομπονιέρες γάμου με λιγότερο από 1 ευρώ!

Το κόστος για έναν όμορφο γάμο φαίνεται αρχικά πολύ μεγάλο! Με καλή οργάνωση όμως και βάζοντας και λίγο το χεράκι σας μπορείτε να το μειώσετε σημαντικά!

Φτιάξτο μόνη σου: Μπομπονιέρες γάμου με λιγότερο από 1 ευρώ!

Μεγάλο ρόλο λοιπόν παίζει η επιλογή της μπομπονιέρας. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο οικονομικές αλλά και εύκολες ιδέες.
Καταρχήν το τούλι είναι η πιο οικονομική λύση (ειδικά σε σχέση με τα πουγκιά και τα κουτιά) και μπορείτε να αγοράσετε με το μέτρο επιλέγοντας μέσα από μια τεράστια γκάμα χρωμάτων που θα βρείτε στα όμορφα σοκάκια του κέντρου της Αθήνας. Στην Ευαγγελίστριας και στα γύρω στενάκια θα βρείτε άπειρα γραφικά μαγαζάκια με υφάσματα. Φτηνές επιλογές είναι η γάζα και το δίχτυ. Και από καταστήματα με είδη συσκευασίας θα προμηθευτείτε κουφέτα και κορδέλες.

Ο πιο εύκολος τροπος είναι να κόψετε το τούλι σε τετράγωνα 30χ30 εκ. (ή 40χ40 εκ. για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα) και στην μέση να βάλετε τα κουφέτα κλίνοντας την με ένα όμορφο φιόγκο από φαρδιά σατέν κορδέλα στα χρώματα της αρεσκείας σας!

mpomponieraoikonomiki01

Μια πιο μοντέρνα εκδοχή είναι να κόψετε το τούλι τετράγωνο 25χ25 εκ. και αφού βάλετε μέσα τα κουφέτα να διπλώσετε σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Στερεώστε την μπομπονιέρα με μια φαρδιά κορδέλα που θα δέσετε κόμπο!

mpomponieraoikonomiki02

Για τους πιο ρομαντικούς γάμους μια μικρή παραλλαγή είναι να κόψετε τούλι 30χ30 εκ. και να το διπλώσετε σε ορθογώνιο στερεώνοντας την κορδέλα στην μέση ώστε να σχηματιστεί φιόγκος!

mpomponieraoikonomiki03

Τέλος μια αγαπημένη ιδέα είναι το «στεφανάκι». Κόβετε το τούλι 15χ40 εκ. και περνάτε τα κουφέτα ένα ένα. Σε κάθε κουφέτο κάνετε και ένα φιογκάκι από λεπτή σατέν κορδελίτσα. Για να σχηματιστεί ένα όμορφο στεφανάκι θα χρειαστείτε 7 κουφέτα. Αφού τα περάσετε όλα, δένετε μαζί τις άκρες και κόβετε το τούλι που περισσεύει.

mpomponieraoikonomiki04

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φουντίτσες, περλίτσες, λουλουδάκια ή ό,τι άλλο θέλετε για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Η ώρα η καλή!

Extra tip: Για να διατηρήσετε την φρεσκάδα των κουφέτων σας ακόμα περισσότερο τυλίξτε τα πρώτα σε διάφανη ζελατίνη.
Αυτές και άλλες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου Il Sorriso στο facebook καθώς και στο http://ilsorrisod.wix.com/ilsorrisocreations
Επίσης μπορείτε να με βρείτε στον δικό μου προσωπικό χώρο: Μινώας 50, στα Μέγαρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved