«Κατοικίδια για Παιδιά» - Μία πρωτοποριακή κοινωνική εκστρατεία!

Σε μια εκδήλωση παρουσιάστηκε χθες για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Pets for Kids» (Κατοικίδια για Παιδιά), όπου αναδεικνύεται η πολύτιμη συμβολή των κατοικίδιων στην ανάπτυξη των παιδιών.

«Κατοικίδια για Παιδιά» - Μία πρωτοποριακή κοινωνική εκστρατεία!

Η εκστρατεία «Pets for Kids» θα διαρκέσει από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Στη διάρκεια αυτή, τρεις σκύλοι και μια γάτα υπό την καθοδήγηση έμπειρης ομάδας εκπαιδευτών και ψυχολόγου, θα μετάσχουν σε σεμιναριακές επισκέψεις και ειδικά σχεδιασμένες δράσεις στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα σε πάνω από 60 παιδιά, ηλικίας 6-15 ετών, να βιώσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει την θετική επίδραση των κατοικίδιων στη ζωή ενός παιδιού. Μερικές από αυτές είναι: η καταπολέμηση του άγχους, η βελτίωση της υγείας και ευεξίας, οι σχολικές επιδόσεις, η διευκόλυνση της κοινωνικοποίησης.

H Mars Hellas σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, σχεδιάζει και εφαρμόζει το πρόγραμμα «Pets for Kids» για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το προσωπικό της MARS Hellas θα προσφέρει έμπρακτα και εθελοντικά τις υπηρεσίες του, κατά τη διάρκεια των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Νοέμβριο.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε χθες σε φιλόξενο για τα κατοικίδια εστιατόριο του Ν. Ψυχικού, παρουσία μελών της Διοίκησης της MARS Hellas, του Προέδρου και του Γεν. Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ.κ. Αν. Βρεττού και Γ. Πρωτόπαπα αντιστοίχως, καθώς και διακεκριμένων φίλων-υποστηρικτών της εκστρατείας. Ο κ. Βρεττός συνεχάρη τη Mars Hellas για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε στο ζωηρό ενδιαφέρον με το οποίο οι επιστημονικοί συνεργάτες και τα στελέχη των Παιδικών Χωριών αγκάλιασαν την ιδέα εφαρμογής του προγράμματος «Pets for Kids».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mars Hellas κ. Ελευθέριος Σερεμέτης, συνοδευόμενος από την κα. Δήμητρα Σταθοπούλου - Portfolio Brand Manager Petcare, παρουσίασαν στους εκπροσώπους του Τύπου τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο των δράσεων του προγράμματος το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη της σωματικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, με τη βοήθεια κατοικίδιων. Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον εκπαιδευτή κ. Κωνσταντίνο Δανιά, της «Dani Dogs», δύο εκ των 'πρωταγωνιστών' του προγράμματος, του σκύλου Kobe και της γάτας Whisper.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των τροφών Pedigree και Whiskas θα διατεθεί για τους σκοπούς του προγράμματος και τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS.

Πληροφορίες και Πρόγραμμα:
www.petsforkids.gr
Facebook page: Pedigree Greece

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved