Η μαγεία του σώματος μετά τη γέννα! Μπορεί να αλλάζει αλλά εξακολουθεί να είναι υπέροχο (εικόνες)

Μία επαγγελματίας φωτογράφος, η Άσλι Γουέλς Τζάκσον μέχρι πριν από λίγο καιρό ασχολούνταν με τη φωτογράφηση αντικειμένων.

Η μαγεία του σώματος μετά τη γέννα! Μπορεί να αλλάζει αλλά εξακολουθεί να είναι υπέροχο (εικόνες)

Όλα αυτά έλαβαν τέλος όταν η ίδια αποφάσισε να δημιουργήσει μία σειρά φωτογραφιών που «υμνεί» τις αλλαγές στο σώμα των γυναικών όταν γίνονται μητέρες και προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα αισθητικά από μία τελείως διαφορετική οπτική.

somamanas7

Με αυτό το πρότζεκτ που ονομάζει 4th Trimester Bodies Project, η Άσλι πιστεύει ότι θα καταφέρει να αλλάξει τα στερεότυπα που επικρατούν στην κοινωνία για το τι πραγματικά σημαίνει όμορφο αλλά και να πείσει τις γυναίκες να έχουν διαφορετικές προσδοκίες για τους εαυτούς τους αλλά και για τους γύρω τους.

somamanas9

«Αυτό το συγκεκριμένο πρότζεκτ στριφογύριζε στο μυαλό μου ως κάτι πολύ αναγκαίο εδώ και χρόνια» δήλωσε η ίδια στην Huffington Post και συνέχισε: «Όταν πέρασα στην άλλη όχθη καθώς είχα μία πολύ τραυματική εγκυμοσύνη αλλά και γέννα, άρχισα να παλεύω με τον ίδιο μου τον εαυτό για το σώμα που είχα αποκτήσει και δεν αναγνώριζα. Έτσι ένιωσα πως είχε έρθει η στιγμή να κάνω πραγματικότητα αυτό που είχα στο μυαλό μου».

somamanas14

Η ίδια εξηγεί: «Βλέπω, όμορφες, δραστήριες και πραγματικά εντυπωσιακές γυναίκες σε καθημερινή βάση που παλεύουν με την ίδια τους την εικόνα επειδή δεν νιώθουν ότι ταιριάζουν με αυτό που τα Μέσα τους λένε να είναι. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό και πως οι μητέρες νιώθουν πως το σώμα τους έχει καταστραφεί ενώ την ίδια ώρα θα έπρεπε όλοι γύρω τους να τις υμνούν που έχουν καταφέρει να χαρίσουν με αυτό το κορμί μία νέα ζωή στον πλανήτη».

somamanas4

Η Τζάκσον έχει κάνει τρία παιδιά, τον 7χρονο Χαβιέ και τις δίδυμες Νόβα και Αουρόρα που ήταν μόλις δέκα μηνών όταν έφυγαν από τη ζωή λόγω ενός σπάνιου συνδρόμου με το οποίο είχαν γεννηθεί. Σε αυτή τη σειρά φωτογραφιών πάντως προσπαθεί να συμπεριλάβει κάθε «τύπο» μητέρας.

somamanas

Από τις μαμάδες που υιοθετούν παιδιά και τις παρένθετες μητέρες μέχρι τις γιαγιάδες. Δείτε φωτογραφίες από το συγκεκριμένο πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό άλμπουμ που «υμνεί» το γυναικείο σώμα μετά τη γέννα αλλά και το βίντεο στο οποίο μιλάει η ίδια η φωτογράφος για τη δουλειά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved