Αυτή είναι η καμπάνια που έκανε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα!

Μια συγκλονιστική αντικαπνιστική καμπάνια που λέγεται «Συμβουλή από έναν πρώην καπνιστή», έκανε εκατό χιλιάδες ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα σε διάστημα τριών μηνών.

Αυτή είναι η καμπάνια που έκανε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα!

Στα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί ως μέρος της καμπάνιας, απλοί καθημερινοί άνθρωποι και πρώην καπνιστές, καταγράφουν την ιστορία τους για τις επιπτώσεις που είχε στον οργανισμό τους το τσιγάρο.

Υπάρχουν ιστορίες μοναδικές. Αυτή που ξεχώρισε, είναι η ιστορία της Τέρι Χολ, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό από το κάπνισμα. Δυστυχώς η ακτιβίστρια που συγκίνησε πολύ κόσμο και προέτρεψε πολλούς ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, πέθανε χθες, σε ηλικία 53 χρόνων, μετά από πολλές επεμβάσεις και χειρουργεία.

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο ακούγεται με πολύ βραχνή φωνή και το συγκεκριμένο βίντεο το καταγράφει για τα εγγόνια της λέγοντας: «Εσείς μπορείτε να πείτε στα παιδιά σας μια ιστορία ή ένα νανούρισμα. Εγώ δεν μπορώ. Τα εγγόνια μου τρομάζουν με αυτή τη φωνή».

Αναλογιστείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει το κάπνισμα στον οργανισμό σας. Περίπου 52,000 άνθρωποι παθαίνουν κάθε χρόνο καρκίνο στο λαιμό ή στο κεφάλι ενώ το 75% των περιπτώσεων προκαλούνται από το κάπνισμα και το αλκοόλ. Ακόμα και ο καπνός του τσιγάρου που εισέρχεται στους πνεύμονες των μη καπνιζόντων από καπνίζοντες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, ιδιαίτερα στα παιδιά που είναι πιο ευάλωτα.

Η συμβουλή της Τέρι προς τους καπνιστές ήταν: Φτιάξτε ένα βίντεο ή ηχογραφήστε τη φωνή σας διαβάζοντας ένα παραμύθι για τα παιδιά ή ένα νανούρισμα-πριν το κάπνισμα επηρεάσει την υγεία σας.

Για περισσότερες συμβουλές μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της καμπάνιας cdc.gov/tobacco/campaign/tips/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved