15.000 ζευγάρια παπούτσια μοίρασε σε παιδιά της Αφρικής η μαραθωνοδρόμος Βίβιαν Καρτσούνη

«Στα τέσσερα χρόνια ζωής της οργάνωσης έχουμε μοιράσει περί τα 14.500 ζευγάρια παπούτσια, έχουμε κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους», δηλώνει η Βίβιαν Καρτσούνη η μαραθωνοδρόμος που κατάφερε να χαρίσει ένας χαμόγελο ευτυχίας και αισιοδοξίας σε δεκάδες φτωχά παιδιά της Αφρικής!

15.000 ζευγάρια παπούτσια μοίρασε σε παιδιά της Αφρικής η μαραθωνοδρόμος Βίβιαν Καρτσούνη

Γεννημένη στην Αφρική και σήμερα κάτοικος Αυστραλίας, η Βίβιαν Καρτσούνη έτρεχε πριν από τέσσερα χρόνια σε έναν μαραθώνιο στη Νότια Αφρική όταν πρωτοαντίκρισε τα πληγωμένα ποδαράκια των ξυπόλυτων μαθητών, που έτρεχαν δίπλα της.

papoytsia05

Η εικόνα «καρφώθηκε» στο μυαλό της και όπως δηλώνει στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» κάπως έτσι της γεννήθηκε η ιδέα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Παπούτσια για τον Πλανήτη Γη».

papoytsia06

Μαζί τον σύντροφό της, Νικ Ντρέιτον, άρχισαν να μαζεύουν παπούτσια από κάθε γωνιά της Αυστραλίας και με αυτά να προσπαθούν να ντύσουν τα πόδια των ξυπόλυτων παιδιών της Αφρικής.

papoytsia02

Για αυτή της την προσπάθεια η Βίβιαν πρόκειται να βραβεύτηκε και τα χρήματα του βραβείου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά παπουτσιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved