Συνταγή για απίθανα μπισκότα λευκής σοκολάτας με καρύδα από τον Γιώργο Γεράρδο

Μικροί και μεγάλοι αγαπούν τα μπισκότα, όλοι μας μεγαλώσαμε με τα Πτι-μπερ, γεμιστά και Μιράντα!

Συνταγή για απίθανα μπισκότα λευκής σοκολάτας με καρύδα από τον Γιώργο Γεράρδο

Καλή η ευκολία του αγοραστού μπισκότου, αλλά όταν κάποιος ανακαλύψει πόσο εύκολα, οικονομικά και λαχταριστά είναι τα σπιτικά μπισκότα, δύσκολα ξαναψωνίζει. Ειδικά τα παιδιά θα θυμούνται για μια ζωή τις μυρωδιές που βγαίνουν από τον φούρνο και επίσης τους αρέσει πάρα πολύ να βοηθούν στην ετοιμασία!

Η συγκεκριμένη συνταγή ξεκίνησε σαν αυτοσχεδιασμός, αλλά με μερικές αλλαγές, πραγματικά έχει γίνει η αγαπημένη μου.

Τραγανά από έξω και μαλακά μέσα, με γεύση λευκής σοκολάτας και καρύδας, είναι σκέτος πειρασμός. Πιστέψτε με, ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά με την βοήθεια του multi της Kenwood.

Μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλες ποσότητες και να κρατήσετε άψητη ζύμη στη κατάψυξη, είναι πεντανόστιμα σκέτα, βουτηχτά στο γάλα ή και τριμμένα μαζί με παγωτό!

Υλικά
150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
125 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
30 ml γάλα
1 αβγό
½ κουταλάκι γλυκού baking powder
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας, αφήνουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε για να λιώσει καλά.

Μετράμε προσεκτικά τα υλικά μας, πράγμα πολύ σημαντικό στην ζαχαροπλαστική.

mpiskotakaridas01

Τα βάζουμε μαζί με το μείγμα της σοκολάτας στον κάδο του multi της Kenwood. Χτυπάμε διακεκομμένα μερικές φορές, μέχρι να γίνει μία πηχτή ζύμη.

mpiskotakaridas03

Απλώνουμε μια λαδόκολλα ή φύλο σιλικόνης σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι τοποθετούμε τη ζύμη με απόσταση μεταξύ των μπισκότων καθώς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

mpiskotakaridas04

Φουρνίζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

mpiskotakaridas05

Για διακόσμηση, λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή πολύ χαμηλή φωτιά και όσο είναι υγρή την περιχύνουμε με ένα κουτάλι και γρήγορες κινήσεις ζικ-ζακ πάνω στα μπισκότα.

mpiskotakaridas07

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved