My cakes - My hobby! Ενα ζαχαρωτό κάστρο για τον γλυκό μας πρίγκιπα!

Ίσως η τούρτα που βλέπετε να σας φαίνεται πολύ δύσκολη, δεν είναι πιστέψτε με, αρκεί να ακολουθήσετε βήμα βήμα την τεχνική.

My cakes - My hobby! Ενα ζαχαρωτό κάστρο για τον γλυκό μας πρίγκιπα!

Θα σας δείξω λοιπόν σήμερα πως να φτιάξετε τους πύργους που θα μεταμορφώσουν μια απλή τούρτα σε ένα παραμυθένιο κάστρο που θα ξετρελάνει κάθε παιδί! Θα χρειαστούμε λίγη ζαχαρόπαστα, νισεστέ, σιρόπι η λίγο νεράκι για "κόλλα" και ένα χάρτινο ρολό από χαρτί κουζίνας.

Βάλτε ποδιές και ... ξεκινάμε!

Κόψτε το χάρτινο ρολό από το χαρτί κουζίνας στο ύψος που επιθυμείτε να έχει ο πύργος πάνω στη τούρτα. Αν η τούρτα έχει για παράδειγμα ύψος 8 εκ. ο πύργος θα πρέπει να είναι σίγουρα ψηλότερος κατά 4-5 εκ.

Ανοίξτε ένα φύλλο από ζαχαρόπαστα και κόψτε μια μακρόστενη λωρίδα στο ύψος του χάρτινου ρολού. Φροντίστε να είναι αρκετά μακρύ για να τυλίξουμε με αυτό το ρολό.

kastro002

Σε πολλά καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής μπορείτε να βρείτε εργαλεία αποτύπωσης για ζαχαρόπαστα. Εγώ έχω ένα που αφήνει αποτύπωμα τούβλων. Αν δεν έχετε δεν πειράζει αφήστε το έτσι η προσπαθήστε να δώσετε εσείς με τη βοήθεια ενός χάρακα αποτυπώματα τούβλων ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς.

kastro004

Τυλίξτε με προσοχή το ρολό και με τη βοήθεια ενός πινέλου περάστε λίγο την άκρη με νεράκι και κολλήστε το. Μπορείτε να κόψετε με ένα μυτερό μαχαίρι, μικρά παραθυράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε.

kastro005

Οσο για πορτούλες δεν το συνιστώ επειδή θα κάνει τη βάση μας ασταθή. Αφήστε το να σταθεί και να στεγνώσει καλά για αρκετές ώρες.

kastro006

Μετά από αρκετή ώρα που θα έχει σκληρύνει κάπως, μπορούμε να φτιάξουμε τη σκεπή κόβοντας με ένα στρογγυλό κουπάτ λίγη ζαχαρόπαστα που έχουμε ανοίξει με ένα πλάστη.

kastro007

Κόψτε μια ακτίνα και γυρίστε τη ζαχαρόπαστα έτσι σαν να θέλετε να φτιάξετε ένα χωνάκι μεγάλο αρκετά ώστε να ταιριάζει στο πυργάκι μας.

kastro008

Αφού το δοκιμάσατε και ταιριάζει στο μέγεθος κολλήστε το χωνάκι τώρα με λίγο σιρόπι και μετά το χωνάκι πάνω στο πύργο.

kastro009
kastro010

Αυτό ήταν! Τώρα έχουμε ένα ζαχαρωτό πύργο. Τα υπόλοιπα είναι piece of cake που λένε και οι Αγγλοι!

kastro011

Αφήστε τη ζαχαρωτή κατασκευή να στεγνώσει για μία νύχτα πριν τη στολίσετε με κεραμίδια, λουλούδια ή χρωματιστή τρούφα.
Εγώ για κεραμίδια έκοψα πολλές πολλές μικρές καρδούλες με ένα κουπάτ και τις κόλλησα πάνω στη σκεπούλα.

kastro012


Αφού θα έχει στεγνώσει καλά και η σκεπή, μπορείτε να τοποθετήσετε τα πυργάκια στη τούρτα σας!

kastro013
kastro014

Με λίγο χρωματιστό γλάσο και ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ζωγραφίστε λουλούδια, κισσούς, φιογκάκια, αστεράκια και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!

Εσείς δημιουργείτε...Εσείς αποφασίζετε!


Σας δείχνω πως την έφτιαξα εγώ για τα γενέθλια του μικρού Νικόλα που έγινε ενός!

Καλή σας επιτυχία!

Φιλάκια σοκολατένια!

Εxtra tip! Αν σας κολλάει η ζαχαρόπαστα στην επιφάνεια εργασίας ή στο χάρτινο ρολό,πασπαλίστε με λίγο νισεστέ την επιφάνεια,η δουλειά σας θα γίνει πολύ εύκολα!

Περισσότερες ιδέες για κάστρα-τούρτες για τους μικρούς μας πρίγκιπες και πριγκίπισσες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved