Το «καρεκλάκι της σκέψης»: Ποια λάθη κάνουν οι γονείς; (pics)

Ακόμα κι αν δεν έχετε εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο νουθεσίας στο παιδί σας, σίγουρα έχετε ακούσει για το «καρεκλάκι της σκέψης».

Το «καρεκλάκι της σκέψης»: Ποια λάθη κάνουν οι γονείς; (pics)

Η «καρέκλα της σκέψης», είναι ένα είδος τιμωρίας, που στόχο έχει να κάνει τα παιδιά να σκεφτούν για τη μη σωστή συμπεριφορά τους και να αναγνωρίσουν το λάθος τους.

Αρκετές συμπεριφορές των παιδιών είναι ενοχλητικές αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλά αναμενόμενες για την ηλικία τους. Το γεγονός ότι το παιδί δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του είναι κι αυτό που το διαφοροποιεί από τον ενήλικα. Είναι παράλογο να κατηγορούμε ένα παιδί για συμπεριφορές που δεν έχει αναπτύξει ακόμα την ικανότητα να ελέγξει ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα.

Η συγκεκριμένη τακτική, που πολλοί τη θεωρούν αντιπαιδαγωγική και άλλοι ξεπερασμένη, δεν αποδίδει πάντα τα προσδοκώμενα, λόγω ...κατάχρησης των γονιών.

Όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Ορεγκον, το 85% των γονιών που χρησιμοποιούν τη μέθοδο της « καρέκλας της σκέψης» (ως time out ορίζεται στην έρευνα), κάνουν λάθη στην εφαρμογή της με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποτελεσματικότητά της.

Διαβάστε ποια ειναι αυτά τα λάθη στη gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved