Αυτά είναι τα πιο ξεχωριστά θεματικά πάρκα της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Εχετε σκεφτεί ποτέ να ταξιδέψετε σε έναν άλλο κόσμο; Κάπου που ζουν δράκοι και μάγισσες. Ή μέσα σε κάποιο από τα γνωστά παραμύθια και να είστε πρωταγωνιστής; Να ταξιδέψετε μέσα σε ένα διαστημόπλοιο και να δείτε το διάστημα; Να εξερευνήσετε όλο τον κόσμο; Να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο στην άγρια δύση;

Αυτά είναι τα πιο ξεχωριστά θεματικά πάρκα της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Το mothersblog.gr βρήκε για εσάς και την οικογένειά σας τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης στα οποία μπορείτε να βιώσετε μοναδικές στιγμές και σας τα παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά! Καλή διασκέδαση!

Disneyland-Γαλλία

04-Disneyland

Οταν μιλάμε για θεματικά πάρκα, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι φυσικά η Euro Disney στο Παρίσι. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στα θεματικά πάρκα, μας υποδέχεται σε ένα κόσμο με πρωταγωνιστές όλους τους ήρωες που μεγαλώσαμε μαζί και απολαύσαμε στη τηλεόραση και στα περιοδικά.

Διαθέτει αναμφίβολα από τα πιο ωραία και φαντασμαγορικά παιχνίδια που μας δίνουν την αίσθηση πως ζούμε σε έναν κόσμο παραμυθιού. Χωρίζεται σε δύο πάρκα, το πάρκο Disneyland και το πάρκο Walt Disney Studios.

Απολαύστε τη διαδρομή με καραβάκια στους Πειρατές της Καραϊβικής, το γρήγορο τρενάκι του Ιντιάνα Τζόουνς. Μπείτε στο διαστημόπλοιο του Μπαζ Λάιτ Γίαρ και βοηθήστε τον να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του.

Μικροί μεγάλοι αφήνονται στη μαγεία του Ντίσνεϊ ενώ αν το ψάξετε σίγουρα θα βρείτε μία προσφορά που να ταιριάζει στα μέτρα σας.
Το απλό εισιτήριο εισόδου στο πάρκο κοστίζει 62 ευρώ ενώ και για τα δύο πάρκα (Disneyland και Walt Disney Studios74 ευρώ).
Η πρόσβαση γίνεται εύκολα από το Παρίσι με το μετρό ή οδικώς.
Υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις και για άτομα με αναπηρία.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.disneylandparis.gr

Legoland- Αγγλία

09-Legoland


Φτιαγμένο με τα διάσημα τουβλάκια θα χαθείτε σε λαβύρινθους χρωματιστούς. Θα δείτε σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις τα ανθρωπάκια που παίζατε και τα τουβλάκια που φτιάχνατε κάστρα.

Θα γνωρίσετε τέρατα, δράκους και νεράιδες και θα οδηγήσετε αυτοκινητάκια από Lego. Θα γίνετε καπετάνιοι σε μια μάχη ενάντια σε πειρατές. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν όσους θα απολαύσουν από κοντά το πάρκο.

Η Lego διαθέτει παρόμοια πάρκα στη Δανία αλλά και στη Γερμανία (φυσικά υπάρχει Legoland και στην Αμερική) ενώ οι τόποι στους οποίους δημιουργήθηκαν είναι με βασικό γνώμονα την εύκολη πρόσβαση και για τους επισκέπτες που δε διαμένουν στη χώρα.
Ενδεικτικά το εισιτήριο στη Legoland της Αγγλίας, κοστίζει €35 για ηλικίες 3-11 και €39,50 για παιδιά και ενήλικες άνω των 12 ετών. Αν ψάξετε στο ίντερνετ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρείτε προσφορές για να εξασφαλίσετε πιο οικονομικά εισιτήρια.
Πληροφορίες: www.legoland.com

Efteling- Ολλανδία

12-Efteling

Ιδανικό και για παιδιά από δυο ετών, μέσα σε αυτό το πάρκο θα ζήσετε σε ένα κόσμο γεμάτο ξωτικά και στοιχειωμένα σπίτια, ιππότες, κάστρα και μάγους. Και ένα μοναδικό δέντρο που θα σας πει μια υπέροχη ιστορία!

Μέσα από μοναδικές παραστάσεις μιούζικαλ και ατελείωτα παιχνίδια θα νιώσετε ότι είστε κι εσείς μέρος του παραμυθιού.

Η πρόσβαση στο πάρκο γίνεται εύκολα μέσω τρένου, λεωφορείου ή οδικώς.
Το εισιτήριο ξεκινάει από 32ευρώ ενώ το πάρκο είναι ανοιχτό από τον Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο.
Το πάρκο πλαισιώνεται από τα αντίστοιχα ξενοδοχεία, ενώ μπορείτε προσφορές στα μέτρα σας.
Πληροφορίες: http://www.efteling.co.uk/

Thorpe Park- Αγγλία

21-Thorpe park

Ένα πάρκο για μοναδικές στιγμές αδρεναλίνης! Τρενάκια που κόβουν την ανάσα, τσουλήθρες πέρα από κάθε φαντασία και άλλα μοναδικά παιχνίδια θα σας κάνουν να νιώσετε την αδρεναλίνη να κυλάει στο αίμα σας!

Τα εισιτήρια του ξεκινούν από 25 λίρες και είναι ανοιχτό από Αύγουστο έως Νοέμβριο.
Η πρόσβαση γίνεται εύκολα με τρένο, λεωφορείο και οδικώς.
Όπως και τα υπόλοιπα θεματικά πάρκα διαθέτει αντίστοιχο ξενοδοχείο και συνδυαστικές προσφορές με το πάρκο.
Πληροφορίες: www.thorpepark.com

Europa Park - Γερμανία

27-europark africa

Αυτό είναι το μοναδικό πάρκο που έχει μετατρέψει τις Ευρωπαϊκές πόλεις σε θεματικές ενότητες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο της Γερμανίας και διαθέτει πάνω από 100 ξεχωριστά παιχνίδια.

Τα παιδιά θα απολαύσουν το χωριό των Βίκινγκς, το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης και πολλά παραμύθια που ακούγονται στα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και θα μπουν σε έναν κόσμο που δε θυμίζει με τίποτα το σήμερα. Υπάρχει μέχρι και η ιπτάμενη μηχανή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην οποία μάλιστα θα χρειαστεί να κάνετε εσείς πετάλι για να την κινήσετε!

Τα παιδιά κάτω των 4 μπαίνουν δωρεάν, 4 έως 11 ετών το εισιτήριο κοστίζει 34 ευρώ το καλοκαίρι ενώ τον χειμώνα 28,50 ευρώ. Για τους ενήλικες το αντίστοιχο καλοκαιρινό εισιτήριο κοστίζει 39 ευρώ ενώ τον χειμώνα 33ευρώ. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε πολλές προσφορές στις οποίες μπορείτε να κλείσετε διαμονή σε κάποιο από τα ξενοδοχεία τους.
Η πρόσβαση γίνεται με λεωφορείο και τρένο.
Πληροφορίες: www.europapark.de.

Asterix Park- Γαλλία

32-asterix-park

Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και η υπόλοιπη παρέα, προσφέρουν διασκέδαση ανάμεσα σε έξι κόσμους. Εδώ θα γνωρίσετε την Αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Θα γνωρίσετε τους Γαλάτες και το φιλόξενο χωριό τους και θα ζήσετε μοναδικές στιγμές με τους αγαπημένους ανυπότακτους ήρωες!

Θα απολαύσετε επίσης, ευχάριστες και «τρομακτικές» διαδρομές ενώ είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν ιστορικά γεγονότα. Δε λείπουν βεβαίως και τα τρενάκια που περνάνε μέσα από νερά κι άλλα πολλά παιχνίδια που θα κάνουν όλη την οικογένεια να περάσει αξέχαστες στιγμές!

Το πάρκο είναι ανοιχτό Μάρτιο με Νοέμβριο, ενώ για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε το παραδοσιακό ξενοδοχείο των Γαλατών.
Το εισιτήριο κοστίζει 32 ευρώ για ηλικίες 3-11, ενώ για ηλικίες άνω των 12 στοιχίζει 36 ευρώ. Όπως σε όλα τα πάρκα, μπορείτε να βρείτε μοναδικές προσφορές στην ιστοσελίδα τους.
Πληροφορίες: www.parcasterix.fr

Port Aventura- Ισπανία

37-port-aventura11

Εδώ ετοιμαστείτε να βραχείτε πολύ! Το μοναδικό αυτό πάρκο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ανήκει στην Universal Studios και χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες. Το Aquatic Park, το οποίο έχει άπειρες νεροτσουλήθρες, μεγάλες πισίνες, πειρατικά πλοία, και άλλα μοναδικά παιχνίδια στο νερό. Στο έτερο πάρκο, στο Port Aventura Park θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε τη Μακρινή Ανατολή, τη Μεσόγειο, τη Κίνα, την Πολυνησία και το Μεξικό. Ένα πάντρεμα μεταξύ διαφορετικών λαών που θα σας ξαφνιάσει και θα σας διδάξει πολλά για τη κουλτούρα του κάθε μέρους διασκεδάζοντας σας.

Τέλος, μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα παιχνίδια του σόου «Σουσάμι Άνοιξε» που θα βρείτε τους αγαπημένους Μπερτ και Έρνι ενώ θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και το δικό σας λούτρινο παιχνίδι. Θα χρειαστείτε πολλές μέρες για να το «χορτάσετε».

Τα ξενοδοχεία που μπορείτε να καταλύσετε είναι τέσσερα και το καθένα προσφέρει έναν διαφορετικό πολιτισμό.
Το πάρκο παραμένει ανοικτό από τον Μάρτιο έως τον Ιανουάριο.
PortAventura Park: Εισιτήρια: 45 ευρώ των ενηλίκων, 39 ευρώ για παιδιά και 23 ευρώ για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Aquatic Park: Εισιτήρια 28ευρώ για ενήλικες, 22 ευρώ για παιδιά και 15 ευρώ για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πληροφορίες: www.portaventura.com

Gardaland- Ιταλία

49-gardaland

Η τοποθεσία του είναι στη λίμνη Γκάρντα και σε αυτό το πάρκο θα σας δοθεί η ευκαιρία να διασκεδάσετε παρέα με το τσίρκο της Μαδαγασκάρης, από τη ταινία κινουμένων σχεδίων «Μαδαγασκάρη 3, Οι φυγάδες της Ευρώπης». Μπορείτε επίσης να απολαύσετε επίσης την ταινία «Η εποχή των Παγετώνων» σε 4D ενώ η ζαχαρούπολη που διαθέτει θα σας γλυκάνει.

Τα ατελείωτα παιχνίδια τους χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αδρεναλίνη, φαντασία και περιπέτεια.

Εδώ υπάρχει ακόμα και ένα «μαγικό σπίτι» που δημιουργεί ψευδαισθήσεις και μη ξεχάσετε να ανέβετε σε ένα από τα δεντρόσπιτα που έχει, το καθένα με διαφορετική δραστηριότητα. Μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το μεγάλο ενυδρείο όπου τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον κόσμο του βυθού και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Ημερήσιο εισιτήριο €37,50 ενώ η αγορά εισιτηρίου από την ιστοσελίδα του, κοστίζει λιγότερο.
Το πάρκο είναι ανοιχτό Μάρτιο με Ιανουάριο.
Πληροφορίες: http://www.gardaland.it

Thomas Land- Αγγλία

52-thomas land

Χτισμένο σε 6.000τ.μ., ο Τόμας το τρενάκι, είναι ένα αξιοθέατο που επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Υπόσχεται διασκέδαση και περιπέτεια, σε μικρούς αλλά και σε αυτούς που παραμένουν πάντα παιδιά στην καρδιά.

Το πάρκο σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο νησί του Σόντορ, το νησί του Τόμας, με το τοπίο να έχει κάθε λεπτομέρεια σχεδιασμένη. Θα δείτε τον δήμαρχο του νησιού, τον κύριο Χοντροπατάτα και θα απολαύσετε διαδρομές με τον Τόμας αλλά και με όλα τα υπόλοιπα τρένα φίλους του.

Τα εισιτήρια ξεκινάνε από £20,00
Πληροφορίες: http://www.thomaslanduk.co.uk/

Dickens World - Αγγλία

59-Dickensworld1

Ο συγγραφέας της Βικτοριανής Εποχής έχει δικό του πάρκο! Τα μυθιστορήματα που έχει γράψει, έρχονται να ζωντανέψουν εδώ σε ένα σκηνικό βικτωριανής πόλης που θα σας πείσει πως ζείτε μέσα σε κάποια από τις ιστορίες του. Περπατήστε στα σκοτεινά μέρη της πόλης και τα πέτρινα σοκάκια.

Προβολές γίνονται και στην κινηματογραφική αίθουσα, με τη ζωή και το έργο του να παρουσιάζονται σε 4D.

Κόστος εισιτηρίων: τιμές από £5.50
Πληροφορίες: http://www.dickensworld.co.uk/

Parc du Futuroscope – Γαλλία

70-futuroscope

Την υπογραφή του έχει βάλει ο σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν. Με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα νιώσετε με τη δύναμη της τεχνολογίας, την ψευδαίσθηση πως είστε μικροσκοπικοί και θα βοηθήσετε τον Άρθουρ σε μια περιπέτεια. Θα χορέψετε με ρομπότ. Θα ταξιδέψετε με διαστημόπλοιο. Θα ενισχύσετε τις αισθήσεις σας στο σκοτεινό δωμάτιο κι άλλα πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν κερδίσει τη πρωτοπορία μεταξύ άλλων πάρκων.

Οι γονείς μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα στη μπάρα που υψώνεται σε ύψος 35 μέτρων.

Τα εισιτήρια διακυμαίνονται ανάλογα τα άτομα και τις προσφορές.
Πληροφορίες: http://en.futuroscope.com/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved