Οξυζενέ: Αυτές τις χρήσεις του δεν τις έχετε σκεφτεί ποτέ! (pics)

Το οξυζενέ οι γιαγιάδες μας το χρησιμοποιούσαν στο σπίτι.

Οξυζενέ: Αυτές τις χρήσεις του δεν τις έχετε σκεφτεί ποτέ! (pics)

Αυτό συμβαίνει επειδή το οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου, αγγλικά hydrogen peroxide) είναι πολύ χρήσιμο να αφαιρέσετε τους λεκέδες, ειδικά τους λεκέδες του αίματος. Είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο προϊόν και επίσης πολύ φθηνό.

Η ουσία χάνει την ισχύ της όταν έρχεται σε επαφή με το φως, τη θερμότητα και / ή τον αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να βιδώνετε ξανά το καπάκι αμέσως μετά τη χρήση του. Δεν πρέπει ποτέ να καταπιείτε το υπεροξείδιο επειδή μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στο στόμα σας ακόμα και εμετό.

Απολύμανση

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ιδανικό για χρήση ως απολυμαντικό για εργαλεία ομορφιάς. Απολυμάνετε νυχοκόπτες, τσιμπιδάκια και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας ή το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε τις οδοντόβουρτσες ( ξεπλύνετε καλά πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά).

Πόδια

Η μυρωδιά στα πόδια μας προκαλείται από βακτήρια, οπότε αν σκοτώσετε τα βακτήρια, αποβάλλετε τη μυρωδιά. Κάντε ένα λουτρό ποδιών με ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι οξυζενέ. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν σε αυτό και θα παρατηρήσετε ότι θα είναι λιγότερο δύσοσμα μετά. Το λουτρό ποδιών βοηθά επίσης κατά του μύκητα των ποδιών και θα μαλακώσει τους κάλους.

Νύχια

Τα νύχια σας είναι λίγο κίτρινα; Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου με δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας. Θα σχηματίσει μια κρέμα και θα αρχίσει να αφρίζει λίγο. Τρίψτε την κρέμα επάνω και κάτω από τα νύχια σας και αφήστε τη να καθίσει και να μουλιάσει για τρία λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Δείτε στην gallery μερικές ακόμα χρήσεις του οξυζενέ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved